Dumbravă, după închiderea școlilor din Sibiu: Este unul dintre cele mai sigure medii, o zi tristă pentru noi; Prefectul: Este și nu este așa

Știri de Sibiu, 23.10.2020

Alexandru Dumbravă, inspectorul școlar general al județului Sibiu, și-a exprimat, vineri, în cadrul Ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, dezamăgirea față de decizia închiderii școlilor din municipiul Sibiu, în contextul creșterii cazurilor de Covid-19, fiind de părere că ”școala este unul dintre cele mai sigure medie”. Opinia exprimată de șeful IȘJ Sibiu nu a fost însă împărtășită de prefectul Mircea Crețu, care a vorbit despre numeroasele îmbolnăviri apărute în școli.

Ziua închiderii porților în școli este una ”tristă pentru noi”, a subliniat inspectorul școlar general, care și-a exprimat speranța că se va ajunge la o scădere a numărului de cazuri pentru a se putea redeschide școlile.

Citește și: Se închid toate școlile din municipiul Sibiu și alte 4 localități; Ultimele decizii!

”Cred în continuare că școala, cel puțin în județul Sibiu și în municipiul Sibiu, este unul dintre cele mai sigure medii în care copiii pot să își desfășoare activitatea. Din păcate, închidem porțile și ne supunem prevederilor legii. Sperăm că, împreună cu populația să reușim să scădem acest indice păcătos, să ne adaptăm la ce se întâmplă și să ne întoarcem cu toții la școală. Este o zi tristă pentru noi. Sperăm să depășim cât mai repede și să ne revedem pe băncile școlii”, a declarat Alexandru Dumbravă în ședința SCJS Sibiu.

În replică, prefectul Mircea Crețu a reamintit de cazurile de Covid apărute în școlile din Sibiu.

”Este și nu este așa. Și toți putem să vedem acest lucru pentru că multe persoane pozitive provin din aceste școli. Începând cu directori de școli și de licee, continuând cu profesori, invățători și cu elevi. E greu de stabilit unde este cel mai sigur loc”, a adăugat Prefectul de Sibiu.

Comitetulu Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a decis că se închid toate școlile din orașul Sibiu și localitățile Agnita, Tilişca, Miercurea Sibiului și Turnu Roşu, începând cu data de 26 octombrie, având în vedere că incidenţa cumulată a cazurilor Covid în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori.

Deciziile s-au luat urmare a propunerilor făcute de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Județul Sibiu a înregistrat până vineri 4087 de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, dintre care 239 sunt copii. De la începutul pandemiei, 167 persoane au decedat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.