Au apărut primele cazuri grave la copiii cu Covid internați la Pediatrie; 4 copii la ATI, dintre care un bebeluș ventilat mecanic

Știri de Sibiu, 23.10.2020

Medicii de la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu se confruntă cu primele cazuri de pacienți diagnosticați cu infecție cu SARS CoV-2 care au dezvoltat forme grave ale bolii. Patru copii cu vârste cuprinse 4 luni și 18 ani sunt internați în cadrul Secției de Terapie Intensivă a spitalului din Sibiu, cu cel mai mic ventilat mecanic, toți având comorbidități asociate, a declarat dr. Ioana Mătăcuță.

”Pacienții cu Covid-19 internati în sectia ATI a Spitalului Clinic de Pediatrie au varste cuprinse între 4 luni și 17 ani si 8 luni. Toti pacientii prezinta insuficiență respiratorie. Sugarul în vârsta de 4 luni este intubat și ventilat mecanic iar ceilalti 3 necesită suplimentare cu oxigen. Toti pacientii au asociate comorbiditati, precum anomalii cardiace si/sau neurologice”, a precizat reprezentantul Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Medicii spun că în afara bebelușului de 4 luni, care este ”in stare critica, ceilalti copii aflați pe ATI ”se mentin staționari față de momentul internarii”.

Județul Sibiu a înregistrat până vineri 4087 de persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, dintre care 239 sunt copii.

Valul de înfecții Covid din ultima lună a dus și la creșterea apariției de cazuri în rândul copiilor.

Până în luna octombrie, la copiii internați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu ”boala îmbraca forme ușoare sau medii de gravitate”, fără niciun pacient internat la ATI, preciza în 18 octombrie dr. Camelia Grigore, managerul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, într-un interviu acordat StirideSibiu.

Citește și: Managerul Spitalului de Pediatrie Sibiu, mesaj important pentru părinți despre diagnosticarea copiilor și evaluare în caz de Covid

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu dispune de 6 paturi de terapie intensivă pentru pacienții Covid.

Citește și : 160 de cazuri noi Covid într-o singură zi în județul Sibiu; 24 confirmate la copii; Fără locuri la ATI
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citește și: Au apărut primele cazuri grave la copiii cu Covid internați la Pediatrie; 4 copii la ATI, dintre c… […]