”Să nu ucizi o pasăre cântătoare”, scrisoare deschisă a AMF Sibiu către managerul Spitalului Județean Sibiu

Știri de Sibiu, 31.10.2020

Conducerea Asociației Medicilor de Familie Sibiu a transmis o scrisoare deschisă, în care dă asigurări că medicii de familie sunt ”profesioniști competenți” și invită managerul Spitalului Județean Sibiu, dr. Liliana Coldea, să stea o zi într-un cabinet de familie pe durata pandemiei, reacție la afirmațiile acestei cum că nu se simte implicarea medicilor de familie în cazul pacienților Covid care vine în număr mare la ”Urgență”.

” Să nu ucizi o pasăre cântătoare”

Dnă Dr. Liliana Codea,
M-a uimit afirmația dumneavoastră ”Nu văd nicio implicare a medicilor de familie”. In contul stimei pe care v-o port, cred că a fost o scăpare, o refulare a solicitării pe care o aveți.


Dacă totuși nu ați văzut, vă invit la oricare dintre medicii de familie să stați o zi cu el să vă convingeți de cât de implicat este. Aș putea să vă povestesc și filmul vieții unui medic de familie în pandemie, care a fost acolo de la început și tot timpul pentru pacient și pentru comunitate.


Vă asigur că medicii de familie sunt profesioniști competenți, implicați care asigură 80% din asistența medicală și care sunt preocupați de probleme complexe ale pacienților și dedicați comunității”, a transmis Loredana Piloff, președinta AMF Sibiu.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a susținut joi că apariția OUG care reglementează implicarea medicilor de familie în monitorizarea la domiciliul a bolnavilor Covid nu a dus la reducerea aglomerației de la Unitatea de Primiri Urgențe spunând că nu vede ”nicio implicare a medicilor de familie”.

Citește și: Managerul de la Județean despre menținerea aglomerației de la UPU: Nu văd nicio implicare a medicilor de familie
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.