ULBS: Noaptea Cercetătorilor se mută în online

Știri de Sibiu, 06.11.2020

Noaptea Cercetătorilor, cel mai așteptat eveniment științific al Sibiului, se mută anul acesta în online, în seara de 27 noiembrie urmând să fie transmise publicului interesat filme cu tematică științifică sau webinarii, anunță Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu.

”Într-un an altfel pentru întreaga planetă, știința nu intră în izolare. Noaptea Cercetătorilor 2020 va avea loc pe data de 27 noiembrie.Ca și în edițiile precedente, Noaptea Cercetătorilor își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Pe data de 27 noiembrie 2020, publicul de toate vârstele este așteptat să vizioneze rezultatele științifice ale facultăților Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, ale Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu și ale altor parteneri. Anul 2020 fiind un an în care se impun condiții speciale de organizare, activitățile Nopții Cercetătorilor vor fi desfășurate și transmise în mediul on-line, sub formă de filme cu tematică științifică sau webinarii”, anunță ULBS.

În acest context, universitatea sibiană îndeamnă publicului sibian să promoveze știința și cercetarea în cadrul evenimentului Noaptea Cercetătorilor.

”(…) toți vom învăța, într-o manieră non-formală, cum cercetarea și cercetătorii ne fac viața mai frumoasă. Vom arăta din nou că știința este minunată și poate fi descoperită în cele mai originale modalități”, a mai transmis ULBS.

Proiectul „Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania” include, pe langa Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu , alti 15 parteneri, universitati si centre de cercetare din tara.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.