CJSU Sibiu: Deplasarea la vot, permisă în localitățile carantinate; Comerțul cu produse nealimentare, suspendat

Știri de Sibiu, 21.11.2020

Deplasarea la vot a persoanelor din localitățile Mediaș, Avrig și Orlat, propuse pentru carantină începând de luni, 23 noiembrie, va fi permisă la alegerile parlamentare din 6 decembrie, a decis sâmbătă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sibiu, odată cu suplimentarea restricțiilor impuse populației pentru reducerea numărului de infecții cu coronavirus.

”Se permite deplasarea la/ de la secțiile de votare acetățenilor în vederea exercitării dreptului la vot cu prilejul desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților în data de 6 decembrie 2020”, se menționează în hotărârile CJSU Sibiu privind măsurile de carantinare în cele trei localități din județul Sibiu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a solicitat sâmbătă Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Comandantului Acțiunii, Raed Arafat, pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru localitățile Avrig, Mediaș și Orlat.

După ordinul lui Arafat, CJSU Sibiu va emite o nouă hotararea de aplicare a ordinului.

Citește și: Pe ascuns, CJSU Sibiu a decis și carantinarea localităților Mediaș, Avrig și Orlat

Pe durata celor două săptamani, localnicii nu vor mai avea dreptul să circule în intervalul 06.00-22.00 doar cu motiv intemeiat și pe baza de declaratie pe propria raspundere, legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator.

Începând de luni, ”agenții/operatorii economici în domeniul comercializării produselor nealimentare își vor suspenda temporar activitatea” iar programul de lucru cu publicul a operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare se limitează până la ora 20.00 cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care pot avea program non-stop.

Slujbele religioase se vor oficia doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Slujbele de înmormântare sunt permise doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

La o săptămână la instituirea carantinei în Sibiu și localitățile învecinate, incidența cumulată a cazurilor Covid la nivelul județului Sibiu a ajuns sâmbătă la 8,82, în creștere față de 7,76 rata Covid la data carantinării.

Potrivit evaluării DSP, incidența cazurilor din ultimele 14 zile în localitățile Mediaș, Avrig și Orlat, ce urmează să intre în carantină de luni, este: Orlat – 15,16 cazuri la mia de locuitori, cu 51 de cazuri noi, Mediaș – 9,23 rata Covid, cu 509 cazuri și Avrig – 7,87 rata incidenței Covid, cu 82 de cazuri noi confirmate în ultimele 2 săptamani.

Hotărârile CJSU Sibiu privind carantinarea au fost emise separat pentru fiecare localitatea și pot fi accesate: Mediaș, Avrig și Orlat!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] CJSU Sibiu: Deplasarea la vot, permisă în localitățile carantinate; Comerțul cu produse nealime… […]