Biblioteca ASTRA din Sibiu a primit Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”

Știri de Sibiu, 23.11.2020

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a prijmit la sfârșitul săptămânii Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” acordată de președintele Klaus Iohannis, „în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identității naționale și a răspândirii valorilor culturale românești, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri”.

Înalta distincție a fost înmânată managerului Bibliotecii, Silviu Borș, de către vicepremeirul Raluca Turcan.

”Această medalie reprezintă recunoașterea contribuției întregii echipe de bibliotecari astriști în păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural românesc, pe plan local și național. Consider că acordarea acestei distincții ne responsabilizează, în egală măsură, îndemnându-ne să obținem performanțe și în viitor. Mulțumim pentru înalta apreciere oferită Bibliotecii ASTRA, pentru recunoașterea eforturilor noastre în organizarea și derularea a numeroase proiecte și evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918.”, a declarat Silviu Borș.

Potrivit unui comunicat al ASTRA, în perioada 2014 – 2019, Biblioteca din Sibiu, în colaborare cu alte instituții de cultură, a organizat o serie de expoziții prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la desfășurarea Primului Război Mondial și realizarea Marii Uniri de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918:
„100 de ani de la Primul Război Mondial 1914-2014” (expoziție găzduită de Muzeul Național Brukenthal, iunie-iulie 2014); „Relații româno-franceze în Primul Război Mondial 1916-1918” (expoziție găzduită de Muzeul Național Brukenthal, septembrie 2015); „Caricatură și propagandă militară în Primul Război Mondial 1914-1918” (expoziție găzduită de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu; „Campaniile Armatei Române în anul 1917: Mărăști, Mărășești, Oituz”, „Primul Război Mondial. Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918”; „Participanți din localități sibiene la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918”; „Anul 1919 în colecții sibiene”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.