Primăria Sibiu: Proiectul de dotare a Palatului Copiilor, la final

Știri de Sibiu, 26.11.2020

Proiectul de dotare a Palatului Copiilor din Sibiu, derulat prin programul de bugetare participativă, în valoare de 300 de mii de lei, a ajuns la final, potrivit unui comunicat al municipalității sibiene care a anunțat ultimele achiziții pentru centru de educare a copiilor din Sibiu.

”Ne apropiem de finalizarea unui alt proiect din programul de bugetare participativă, și anume dotarea Palatului Copiilor cu echipamentele necesare pentru activitățile extrașcolare ale elevilor, o investiție de la bugetul local de aproximativ 300 de mii de lei. Îmi doresc ca în momentul în care vor reveni în acest loc, copiii să se bucure de toate aceste materiale și le fie de folos în proiectele pe care le vor realiza”, a declarat Astrid Fodor, primarul Sibiului.

Ultimele dotări achiziționate de Primăria Sibiu – un pachet cu 68 de DVD-uri documentare Discovery și Animal Planet, un sistem de pardoseală pentru sala de dans, scule și unelte pentru modelism, materiale didactice pentru geografie și echipamente outdoor pentru ecoturism, sunt în curs de livrare.

Pe durata întregului proiect, Primăria a achiziționat pentru Palatul Copiilor mai multe tipuiri de echipamente:
• 10 imprimante multifuncționale color (imprimantă, copiator, scanner) și o imprimantă de mare capacitate, pentru tipărituri în format A3.
• corpuri de mobilier: 32 de biblioteci, 19 dulapuri, 230 de scaune, 23 de panouri de plută și 12 table magnetice
• mai multe instrumente muzicale, accesorii și tehnică în domeniu: opt chitare și stative, două piane, un clarinet, un saxofon, scaune pentru pian, boxe, microfoane și stative, un suport pentru orgă, un mixer pentru lumini și sunet, un sintetizator.
• 24 de costume populare complete pentru fete și băieți din zona Hârtibaci, 12 seturi pentru fete compuse din ie și poală brodată, 12 seturi pentru băieți alcătuite din cămașă și fustă, 12 seturi pentru fete cu pieptar și catrințe din zona Maramureș și 12 pieptare pentru băieți din aceeași zonă.
• un cuptor și o roată a olarului electrică pentru atelierul de ceramică
• scule și unelte pentru modelism: două fierăstraie electrice/traforaje electrice, un disc de tăiere cu inserții, patru pânze de bandă pentru fierăstrău, o mașină de frezat și un fierăstrău vertical
• două mese de tenis și accesoriile necesare, un robot pentru mingi și două separatoare de teren, palete și fileuri
• jocuri didactice – Magplayer magnetic
• un automodel electric și kit de competiție
• mai mulți acumulatori electrici, regulatoare și radiocomandă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Continuarea aici: Primăria Sibiu: Proiectul de dotare a Palatului Copiilor, la final […]