Concertul Filarmonicii de Stat Sibiu oferit de Ziua Națională, transmis online

Știri de Sibiu, 28.11.2020

Tradiționalul concert simfonic oferit de Filarmonica de Stat Sibiu cu ocazia Zilei Naționale va fi accesibil online publicului meloman. Anul acesta, artiștii Filarmonicii vor oferi un program alcătuit 100% din adaptări simfonice ale unor piese tradiționale româneşti.

Alături de muzicienii Filarmonicii Sibiu, pe scenă vor urca solistele Irina Sârbu şi Elena Dediu, cu Simona Strungaru la pupitru.

Potrivit unui comunicat al Filarmonicii, conceptul, intitulat „Tribut Maria Tănase”, o are în prim-plan pe solista îndrăgostită de jazz, Irina Sârbu.

„Bun îi vinul ghiurghiuliu”, „Butelcuţa me”, „Mărie şi Mărioara”, „Un ţigan avea o casă” sau „Mă dusei să trec la Olt” sunt doar câteva dintre lucrările cu care publicul se va întâlni online în cadrul acestui concert extraordinar.

„Suita simfonică în stil românesc” de Simona Strungaru va completa programul serii iar pentru această lucrare a fost invitată, în premieră la Sibiu, soprana Elena Dediu.

Concertul va fi transmis în direct din Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu pe canalul de youtube, pagina de facebook şi aplicaţia Filarmonica Sibiu, marţi 1 decembrie 2020, cu începere de la ora 19.00.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.