Parte din moaștele Sf. Andrei Şaguna, oferită unei biserici din Bucureşti

Știri de Sibiu, 29.11.2020

O mică parte din moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, care sunt așezate în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, a fost oferită Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Mavrogheni- Bucureşti, lăcaș ctitorit în secolul al XVIII-lea și care va avea în 30 noiembrie al doilea hram sărbătoarea Sfântului Ierarh Andrei Şaguna.

Moaștele Sf. Andrei Șaguna au fost oferite cu binecuvântarea ÎPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, și duse într-o raclă specială în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reşedinţa Patriarhală, unde a fost sfințită de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

”Această lucrare deosebit de frumoasă din punct de vedere artistic este şi un simbol al jertfei credincioşilor, care au contribuit la confecţionarea acesteia prin susţinerea financiară”, a spus Patriarhul Daniel.

Noua raclă cu moaștele Sf. Ierarh Andrei Şaguna , confecţionată la Atelierele Patriarhiei Române, va fi aşezată spre închinare la Biserica „Izvorul Tămăduirii” – Mavrogheni, Sector 1 Capitală.

Biserica a fost ctitorită la 1787 de domnitorul Nicolae Petru Mavrogheni, originar din insula grecească Paros, și va avea al doilea hram sărbătoarea Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, în data de 30 noiembrie, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei Ardealului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Continuarea aici: Parte din moaștele Sf. Andrei Şaguna, oferită unei biserici din Bucureşti […]