Dr. Bîrluţiu cere ajutor pentru Spitalul Județean Sibiu; E nevoie de un modul exterior, să nu sacrificăm 12 paturi de la Infecțioase

Știri de Sibiu, 01.12.2020

Dr. Victoria Bîrluţiu, șefa Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, care se ocupă de la debutul pandemiei de salvarea miilor de oameni infectați cu noul coronavirus până acum, a lansat un apel disperat către comunitatea sibiană pentru evitarea reducerii numărului de paturi destinate bolnavilor de la Infecțioase.

Într-un mesaj transmis pe pagina personală de Facebook, dr. Bărluțiu a cerut ajutor ”prietenilor” pentru achiziționarea unui container modular cu ajutorul căruia s-ar putea evita reducerea numărului de paturi, în condițiile refacerii ciruitelor medicale.

”Nu mi-am imaginat ca voi scrie vreodata ca am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O cladire veche, indiferent cat de renovata e, nu asigura circuite normale intr-o pandemie. Asta se intampla cu sectia Boli Infectioase Sibiu, necesitand sacrificarea a 12 paturi pentru pacienti, prentru separarea circuitelor. Daca am avea un modul exterior, ar ramane aceeasi capacitate de spitalizare. Oare ma puteti ajuta?”, a scris dr. Bîrluțiu pe Facebook.

Clădirea în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea Secţia Clinică Boli Infecţioase este una dintre cele mai vechi ale spitalului. Pavilionul a fost complet reabilitat şi modernizat în anul 2015.

Spitalul Județean, sub comanda militara

Intrat sub comandă militară de la jumătatea lunii noiembrie, după ce fosta conducerea a spitalului din Sibiu nu a făcut față creșterii numărului de bolnavi Covid, Spitalul Județean Sibiu dispune în prezent de 262 de locuri pentru pacienții Covid, la care se adaugă cele 22 de paturi ATI pentru pacienții cu forme grave.

Lt. Col. Dr. Constantin Vlase, managerul interimar al SCJU Sibiu, s-a declarat încă de la începutut rezervat la solicitările venite din partea presei cu privire la schimbările pe care intenționează să le facă în spital.

Întrebat de StirideSibiu dacă se impun schimbări în sistemul de organizare a spitalului și dacă au existat întâlnire cu șefii de secții, după preluarea conducerii unității sanitare, colonelul Vlase a preferat să amâne clarficarea situației existente: ”Da, au existat întâlniri cu medicii șefi de secții în măsura posibilităților și cu respectarea normelor epidemiologice privind siguranța. Discuțiile/întâlnirile continuă. Concluziile vor fi comunicate ulterior”, a transmis colonelul Vlase.

Fost directorul medical al Spitalului Militar din Galați, col. Vlase a fost instalat manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, urmare a demisiei dr. Liliana Coldea. Odată cu medicul infecționist, au mai fost instalați în funcții la Județean dr. Bianca Andoni, specialist epidemiolog la Spitalul Militar de Urgență din Focșani și a lt.col. Ciopei Cătălin, șeful biroului de planificare logistică al Spitalului Militar din Sibiu, specialist in achiziții.

De la intrarea sub comandă militară, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și-a păstrat aceeași oameni în funcțiile de conducere.

Citește și: Nicio schimbare în structura de conducere a Spitalului Județean Sibiu, după instituirea comenzii militare

Județul Sibiu înregistrează o rata Covid de 7,47, cu un număr de 14182 persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 și 394 de decese.

Citește și: CJ Sibiu nu știe despre nevoia containerului de la Județean pentru care dr. Bîrluțiu a cerut ajutor public
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Răspunsuri

  1. […] Citește și: Dr. Bîrluţiu cere ajutor pentru Spitalul Județean Sibiu; E nevoie de un modul exterior, să nu sa… […]

  2. […] Citește și: Dr. Bîrluţiu cere ajutor pentru Spitalul Județean Sibiu; E nevoie de un modul exterior, să nu sa… […]

  3. […] Dr. Bîrluţiu cere ajutor pentru Spitalul Județean Sibiu; E nevoie de un modul exterior, să nu sa… […]