Dr. Drăghilă: Nu mai sunt director medical la TBC; Decizia CJ privind înlocuitorul!

Știri de Sibiu, 02.12.2020

Dr. Ioan Drăghilă nu mai deține funcția de director medical al Spitalului de Pneumoftiziologie, începând de marți, 2 decembrie. El spune că nu își mai dorește nicio funcție, după 10 ani în care a ocupat posturi de conducere, și este de părere că numirea fostului șef al DSP Sibiu, Gabriel Budescu, ca director interimar al spitalului, este ”o soluție adecvată și necesară”.

”Eu de azi nu pot să mai semnez nimic. Cele 6 luni de interimat se încheie acum iar Consiliul Județean Sibiu va numi un interimar.(…).De zece ani am tot avut funcții de conducere și zic ca acum ajunge. Am trecut de 63 de ani. Ca director medical nu aveam liber după gardă și cu bani mai puțin decât colegii mei”, a declarat miercuri dr. Drăghilă.

El recunoaște faptul că este persoana care l-a propus pe Bagriel Budescu, în Consiliului de Administrație, să preia conducerea medicală a spitalului.

”Oficial, eu l-am propus. Consider că pentru perioada actuală, când sunt așa de multe probleme pentru spital spital, este este o soluția adecvată și necesară. Domnul manager a mai avut discuții în spital, însă majoritatea colegilor nu au fost de acord sau inteersați. Nu e o funcție ușoară cea de director medical. Domnul Budescu știe bine spitalul. A fost și membru și preșdinte al CA, este destul de informat despre situația spitalului. Nu văd să fie o inadvertenț sau situație inoportună, dimpotrivă”, a declarat dr. Drăghilă pentru StirideSibiu.

Potrivit conducerii sputalului, propunerea de numire a lui Gabriel Budescu la conducerea TBC ”a fost votată de către C.A. și transmisă către Consiliul Județean Sibiu care va analiza și va decide pe cine va numi director medical interimar”.

Citește și: Cum a ajuns fostul director al DSP Sibiu în cărți pentru șefia Spitalului TBC; CJ evită explicațiile

Conducerea Consiliului Județean Sibiu nu a transmis până pa ora publicării articolului nicio informație cu privire a conducerea medicală a Spitalului de Pneumoftiziologie sau dacă dr. Gabriel Budescu a fost numit ca interimar.

Șeful DSP Sibiu a demisionat în urma cu două săptămâni de la conducerea Directorul Direcției de Sanătate Publica Sibiu, ”din motive de sănătate”, în plin scandal generat de evoluția pandemiei în județ Sibiu și în preziua carantinării orașului Sibiu.

În aceeași zi a fost cerută de către vicepremierul Raluca Turcan demisia managerului Spitalului Județean Sibiu iar cu o zi înainte fusese demis din funcție subprefectul Rareș Macrea.

UPDATE: Potrivit unui anunț de ultimă ora transmis de CJ Sibiu, Lavinia Danciu, medic pneumolog, a fost numită în funcția de director medical la TBC, începând de miercuri, 2 decembrie.

Potrivit reprezentanților CJ Sibiu, este dr. Lavinia Danciu este coordonatorul Programului național de prevenire, supraveghere și control al tuberculozei din județul Sibiu și este angajata Spitalului de Pneumoftiziologie de 26 de ani.

Drept urmare, recomandarea CA privind numirea dr. Budescu la conducerea medicală a spitalului nu a fost aplicată.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns