3 greșeli pe care le fac sibienii când amenajează un spațiu mic

Știri de Sibiu, 02.12.2020

Când locuiești într-o casă care nu este darnică cu metrii pătrați, aranjarea mobilierului astfel încat să fie și functional, și stilat poate fi dificila. 

In asemenea cazuri, maximizarea spatiului de depozitare, utilizarea fiecarui coltisor si solutiile creative sunt extrem de importante, deoarece greselile de design pot aparea in orice moment, incepand cu alegerea unei culori nepotrivite pentru pereti, pana la mobilierul prea mare sau prea mic pentru incapere. Astfel de erori pot face spatiul sa para si mai limitat. 

Iata 3 dintre cele mai comune greseli intalnite in amenajarea locurilor mici si cum le poti rezolva:

  1. Prea multa mobila

Pentru spatiile mici, mai putin este mai bine. Potrivit designerilor de interior, prea mult mobilier poate face ca un astfel de loc sa para ingramadit, poate intrerupe fluxul decorului si poate ingreuna miscarea.

La aceasta problema exista cateva solutii. Primul pas este sa reduci piesele de mobilier doar la cele de care ai cu adevarat nevoie. 

De exemplu, pentru un living mic, chiar este nevoie de un coltar? Probabil ca nu. Un fotoliu accent sau doua scaune plasate strategic ar putea fi alegeri mai adecvate. 

De altfel, poti investi in scaune pliabile ce pot fi depozitate in afara drumului si scoase doar atunci cand este nevoie.

O alta optiune este mobilierul multifunctional, cum sunt otomanele cu lada de depozitare sau cuferele pe post de masuta de cafea. De asemenea, descopera aici mai multe modele de canapele extensibile care sunt un alt exemplu de mobilier ce poate servi mai multor scopuri. Adesea au si lada de depozitare, iar desginurile sunt potrivite si pentru sufragerie, dar si pentru dormitor.

  1. Asezi tot mobilierul la perete

O greseala des intalnita in decorarea camerelor este impingerea pieselor de mobilier la perete, lasand un gol in centrul camerei.

Astfel, spatiul ajunge sa fie lipsit de personalitate, deoarece, pur si simplu, nu exista un grup de elemente care sa dea viata camerei si care sa o faca sa para un intreg.

Designerii recomanda asezarea lipita de perete doar a celei mai mari piese, celelalte fiind asezate in jurul acesteia. Un alt truc este alegerea mobilierului cu picioare. Astfel, putand vedea toata podeaua, se va crea iluzia de spatiu mai mare.

Adaugarea de obiecte in texturi diferite, precum textilele, accesoriile si decoratiunile, dar si lucrarile de arta, vor completa spatiul intr-un mod armonios.

  1. Vopsesti toti peretii albi

Cand vopsesti o camera mica, iti doresti sa para mai mare si mai luminoasa. Sau, cel putin, ca vopseaua sa nu atraga atentia asupra dimensiunilor reduse. Majoritatea alege vopseaua alba, dar aceasta nu este mereu cea mai buna optiune. O nuanta gresita de alb va fi plictisitoare si neinspirata.

O alternativa este o nunta neutra care sa faca incaperea sa para mai mare. Incearca culori inchise, cum sunt griul si bleumarinul. Daca vrei ceva mai deschis, rozul pal sau albul cu ton rozaliu sunt alegeri bune.

Pentru a obtine efectul dorit, vopseste atat peretii, cat si tavanul in aceeasi culoare. In acest fel, nu vor exista linii care sa intrerupa fluiditatea decorului, facandu-l, in schimb, sa para un intreg.

Prin urmare, orice spatiu, oricat de mic ar fi, poate arata armonios si aerisit daca aranjezi cu grija obiectele. Incepe cu trucurile de mai sus si, cu siguranta, vei obtine un rezultat care te va incanta.

Sursa foto: shutterstock.com

(P)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.