Etapa a II-a de vaccinare a debutat la Sibiu cu echipele mobile, în centrele rezidențiale Maria Theresia și Dr. Carl Wolff; Unde vor fi centrele de imunizare!

Știri de Sibiu, 15.01.2021

Etapa a II-a de vaccinare împotriva Covid a debutat vineri la Sibiu cu imunizarea personalului și beneficiarilor din două centre rezidențiale – centrul „Maria Theresia” din Șura Mică și Asociația „Dr. Carl Wolff” din Sibiu, informează Prefectura Sibiu. Vaccinarea pentru etapa a II-a se va face, în primă fază, în 5 centre amenajate în Sibiu, Mediaș, Agnita și Avrig.

Startul vaccinării în etapa a II-a s-a făcut la Sibiu cu ajutorul echipelor de vaccinare mobile, a căror deplasare este asigurată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

”Începând de astăzi, 15 ianuarie a.c. două echipe de vaccinare mobile au început activitatea de vaccinare, deplasându-se la sediile a două centre rezidențiale din județ, în vederea vaccinării beneficiarilor. O echipă efectuează activitatea de vaccinare la Centrul pentru seniori „Maria Theresia” din Șura Mică, și altă echipă desfășoară activități de vaccinare la Asociația „Dr. Carl Wolff” din Sibiu”, a transmis Prefectura Sibiu.

În etapa a doua de vaccinare se vor imuniza persoanele cu grad ridicat de risc vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale. Persoanele eligibile etapei aII-a de vaccinare e pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Unde se face vaccinarea împotriva Covid-19

Pentru început, în urma unei analize a Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul întregului județul a unui număr de 5 centre cu 7 puncte de vaccinare.

Potrivit Prefecturii Sibiu, vaccinarea pentru etapa a II-a se va face, în prima fază, în 5 centre amenajate în Sibiu, Mediaș, Agnita și Avrig:

Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – cu un singur punct de vaccinare / municipiul Sibiu, Bulevardul Victoriei, nr. 46
• Redal Expo – cu două puncte de vaccinare / municipiul Sibiu, strada Johann Sebastian Bach, nr. 4
• Spitalul Municipal Mediaș – cu un punct de vaccinare / municipiul Mediaș, strada Cloșca, nr.2
• Sala de sport a Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr din Avrig – cu două puncte de vaccinare / orașul Avrig, strada Horea, nr. 15
• Sala de sport a Colegiului Tehnic August Treboniu Laurean – cu un punct de vaccinare / orașul Agnita, strada Școlii, nr. 2

Având în vedere că inițial au fost stalibite 19 centre, restul ”urmează a fi deschise etapizat”, au precizat oficialitățile sibiene.

De luni, începe vaccinarea pentru bolnavii cronici, vârstnici și domenii esențiale

La nivelul celor 5 centre amenajate pentru vaccinarea în etapa a II-a, începând de luni, 18 ianuarie, se va demara activitatea de vaccinare și pentru celelalte categorii, precizează Prefectura Sibiu, respectiv vârstnicii, bolnavii cronici și persoanele care lucrează în domenii esențiale:

 1. Adulți cu vârsta peste 65 ani.
 2. Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, care suferă de oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).
 3. Persoanele care desfășoară activități în domenii esențiale:
  • Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
  • Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
  • Personalul din sectorul economic vital:
  o Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
  o Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
  o Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
  o Unități de producție, transport și distribuție gaze;
  o Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
  o Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
  o Transport de persoane și mărfuri;
  o Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
  o Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
  • Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
  • Personalul poștal și din servicii de curierat;
  • Personalul cultelor religioase;
  • Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
  • Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

În județul Sibiu, până joi seara au fost imunizate 4511 persoane, toate în cadrul etapei I, destinată personalului din linia I. În cursul zilei de vineri, când s-a pornit și etapa a doua, numărul persoanelor vaccinate a ajuns, la ora 12.00, la 971 de persoane.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

 1. […] Citește și: Etapa a II-a de vaccinare a debutat la Sibiu cu echipele mobile, în centrele rezidențiale Maria Th… […]