#Covid: Cum te poți programa în etapa a II-a de vaccinare; Luni se dă startul vaccinării pentru toate categoriile la Sibiu!

Știri de Sibiu, 16.01.2021

Persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici și persoanele care lucrează în domenii esențiale, care sunt incluse în etapa a II-a de vaccinare, se pot vaccina în județul Sibiu, începând de luni, având au mai multe variante de programare pentru vaccinarea împotriva Covid, transmite Prefectura Sibiu.

În județul Sibiu etapa a II-a de vaccinare a debutat vineri, cu echipe mobile în centre de bătrâni, de luni urmând să înceapă vaccinarea în cele 5 centre de vaccinare amenajate în amenajate în Sibiu, Mediaș, Agnita și Avrig.

Citește și: Etapa a II-a de vaccinare a debutat la Sibiu cu echipele mobile, în centrele rezidențiale Maria Theresia și Dr. Carl Wolff; Unde vor fi centrele de imunizare!

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, luni, 18 ianuarie, se va demara activitatea de vaccinare și pentru celelalte categorii de persoane prevăzute a fi imunizate în etapa a II-a, respectiv pesoanele peste 65 de ani, bolnavii cronici și persoanele care lucrează în domenii esențiale.

Persoanele interesate să se imunizeze în etapa a II-a pot opta pentru mai multe variante, informează autoritățile sibiene.

  1. Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități:

– prin medicii de familie;

– individual, prin intermediul platformei RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login );

– prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);

– prin call center 021.414.44.25, e-mail: sb.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro ;

– prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

  • Persoanele adulte cu afecțiunile cronice menționate anterior, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:

– prin intermediul oricărui alt medic de familie;

– prin call center  021.414.44.25, e-mail: sb.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro ;

– prin structurile de asistență socială de la nivelul U.A.T.-urilor.

  • Persoanele care desfășoară activități în domenii esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Toate persoanele care sunt eligibile etapei a II-a se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. […] Citește și: #Covid: Cum te poți programa în etapa a II-a de vaccinare; Luni se dă startul vaccinării pentru … […]

  2. […] #Covid: Cum te poți programa în etapa a II-a de vaccinare; Luni se dă startul vaccinării pentru … […]