Tot ce trebuie să știi despre piața locurilor de muncă din Sibiu

Știri de Sibiu, 19.01.2021

Iti facem o sinteza a ceea ce trebuie sa stii despre piata locurilor de munca din infloritorul Sibiu.

Sibiul este un oraș absolut superb, plin de viață și cu o încărcătură culturală solidă. Sunt mulți oameni care ar dori să trăiască în acest oraș. Fiind mic, acesta nu este la fel de aglomerat ca Bucureștiul, însă este la fel de ofertant din toate punctele de vedere. De la Capitală Europeană, până la un hub economic local, Sibiul îndeplinește toate aceste roluri. Mai mult, vine cu o infrastructură turistică unică.

De asemenea, locuri de muncă în Sibiu sunt mai multe decât poate susține forța de muncă, județul având un deficit în acest sens. Economia orașului este în continuă dezvoltare și primește capital străin frecvent, care duce la dezvoltarea mediului de afaceri. Astfel, dacă îți dorești să te muți în Sibiu poți să fii sigur că îți vei găsi un job. Însă, iată ce trebuie să știi despre piața locurilor de muncă din acest oraș.

Marquardt Schaltsysteme SCS compania care produce sisteme electronice pentru industria auto din Germania și Continental Automotive Systems producătorul de sisteme de siguranță pentru frâne german se numără printre cei mai mari angajatori în Sibiu. În total aceștia însumează peste 6000 de angajați. De la ingineri până la electricieni îți pot găsi un loc de muncă foarte ușor în Sibiu.

Fabricarea pieselor de mașini și a accesoriilor este domeniul conex cu cele mai mulți angajați, 7694 în total. Dintre cele 25 de companii cu acest domeniu de activitate se evidențiază Faurecia România, Compa și Thyssenkrupp Bilstei, care sunt cei mai mari angajatori. Astfel, cei care au competențe în domeniul construcției de accesorii pentru mașini, își pot găsi foarte ușor un job în Sibiu.

Constructorii și transportatorii sunt la mare căutare

Sibiul este în permanentă dezvoltare. Prin urmate, se construiesc clădiri noi, rezidențiale pentru a primi noii veniți dar și comerciale pentru a satisface puterea mare de cumpărare a locuitorilor orașului. Odată cu noile construcții, infrastructura de apă, electricitate și transport se dezvoltă și ea. Astfel, se caută mereu muncitori în aceste domnii.

Mai mult decât atât, având în vedere că Sibiul este un nod rutier important, acum legat de autostradă de vestul țării, transportatorii sunt la mare căutare. Fie că vorbim de curieri sau de transporturi de mărfuri, aceștia își găsesc un loc de muncă rapid în Sibiu. Iar avantajul este că în cele mai multe cazuri nu sunt cerute studii superioare, astfel că și cei cu studii medii îți pot găsi un job bine plătit foarte ușor.

Sibiul are o piață de muncă complexă

Industria IT, confecțiile, comerțul, turismul și chiar cultura sunt reprezentate pe piața muncii în Sibiu. Astfel, indiferent de domeniul în care activezi, îți poți găsi un loc de muncă bine plătit. Numai în orașul Sibiu activează 26.842 de agenți economici. Prin urmare, piața este destul de dezvoltată. Iar în întreg județul activează 48.733 de firme. Nici în Mediaș, Cisnădie, Selimbar sau Avrig nu vei fi șomer dacă îți dorești să muncești.

De altfel, directorul Agenției Județene pentru Ocupare și formare în Muncă Sibiu a declarat la finalul anului 2019 că în Sibiu există un deficit de locuri de muncă. Cu alte cuvinte, sunt mai multe job-uri decât oameni care să le ocupe. Într-adevăr, există posibilitatea ca 2020 să fi influențat negativ această afirmație. Însă, având în vedere că statul român și Comisia Europeană au oferit destul de multe ajutoare firmelor care au fost puse în pericol de criza cauzată de pandemie situația nu este nici pe departe atât de neagră. Și cu siguranță, și în 2020 îți poți găsi cu ușurință un loc de muncă în Sibiu, indiferent de domeniul în care activezi.

Bunăstarea este cuvântul care definește Sibiul

În toate sondajele și statisticile, Sibiul este fruntaș atunci când vine vorba de nivelul ridicat de trai. Combinația între o economie locală bună, stabilitatea locului de muncă, o viață culturală activă și un mediu prielnic pentru dezvoltare personală și familială sunt motivele pentru care sibienii trăiesc bine. În 2020 salariul brut a depășit 2900 de lei, locuitorii orașului devenind cei mai bine plătiți angajați din regiune.

Desigur, trebuie să vorbim și despre stilul de viață al sibienilor, mai așezat decât a celor din sudul țării. De asemenea, trebuie să luăm în calcul și spiritul cosmopolit al orașului, deoarece în Sibiu ai oricând ce face. Și toate acestea duc la un trai mai bun, mai sănătos.

Deoarece are o economie stabilă și o administrație locală care se concentrează pe atragerea de investitori găsești multe joburi în Sibiu. Mai mult, poți accesa oricând site-ul MyNextJob pentru a vedea ce poziții sunt oferite si pentru alte oferte de locuri de munca in Romania. Și astfel, poți lua o decizie informată, înainte de a te muta în acest oraș.

(P)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.