SF-ul pentru Ocolitoarea Sibiului, scos la licitație pentru 857 de mii de euro

Știri de Sibiu, 20.01.2021

Studiul de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Sud a Sibiu a fost scos la licitație, miercuri, cu două variante de traseu luate în calcul, valoarea contractului fiind estimată la aproximativ 857.000 euro, a anunțat Consiliul Județean Sibiu.

Ofertele se pot depune până în data de 3 martie, în Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achiziții Publice, iar durata contractului pentru realizarea SF – ului este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere.

”Facem astăzi încă un pas important pentru realizarea Variantei Ocolitoare Sud Sibiu, proiect prioritar pentru Consiliul Județean Sibiu. Dezvoltarea infrastructurii rutiere atrage dezvoltarea economică, a turismului din zonă. Ne dorim o implementare cât mai rapidă, astfel încât sibienii și cei care tranzitează Sibiul să se bucure cât mai curând de beneficiile pe care o astfel de investiție le aduce.Proiectul este unul matur și deține toate premisele pentru a beneficia de finanțare europeană. Totodată, proiectul a fost cuprins în programul de guvernare 2020 – 2024”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Potrivit CJ Sibiu, SF va detalia două scenarii de traseu, în lungime de 22,5 km ( ocolirea Rezervației Naturală Dumbrava și străbate UAT-urile: Sibiu, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr, în intravilan și extravilan) și de 20,2 km (subtraversează printr-un tunel Rezervația Naturală Dumbrava străbătând aceleași UAT-uri, în intravilan și extravilan), cu mențiunea că, ”dacă se vor identifica și alte variante de traseu acestea vor fi analizate în cadrul studiului”.

Investiția se realizează în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza procedurile privind realizarea culoarului de expropriere, derularea procesului de accesare a fondurilor europene, participarea la recepționarea lucrărilor, administrarea și întreținerea infrastructurii rutiere după încheierea perioadei de garanție, condorm parteneriatul cu Ministerul Transporturilor.

Consiliului Județean (CJ) Sibiu îi revine partea de contractare a serviciilor de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic cu toate documentațiile aferente și contractarea lucrărilor de execuție și monitorizarea implementării proiectului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.