Chiriac: De Mica Unire, toate energiile noastre sunt îndreptate înspre toți românii de pretutindeni

Știri de Sibiu, 23.01.2021

24 ianuarie este ziua în care actorii sibieni sărbătoresc prin teatru Mica Unire și ziua în care ”toate energiile noastre sunt îndreptate înspre toți românii de pretutindeni”, spune Constantin Chiriac, director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, în mesajul adresat cu prilejul Unirii Principatelor Române.

„24 ianuarie este și în acest an un prilej de sărbătoare, o zi în care toate energiile noastre sunt îndreptate înspre toți românii de pretutindeni. 24 ianuarie este ziua în care sărbătorim prin teatru Mica Unire, ziua în care invocăm încă o dată nevoia de comuniune sub semnul artei și frumosului. Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu își manifestă recunoștința tuturor celor care au văzut în artele spectacolului o cale de a redescoperi normalitatea pe care anul care tocmai s-a scurs părea să ne-o fi furat. De asemenea, gândurile noastre se îndreaptă spre comemorarea tuturor intelectualilor din Țara Românească și Moldova care, prin eforturile lor, au ajutat la clădirea națiunii pe care suntem mândri să o celebrăm alături de spectatorii noștri.”, a transmis Constantin Chiriac.

Duminică, 24 ianuarie, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă două evenimente speciale cu prilejul Unirii Principatelor Române

De la ora 10:00, producția „Tradiții TO GO” va putea fi urmărită online pe pagina de Facebook TNRS și cea a Muzeului ASTRA. Actrița Serenela Mureșan continuă în această duminică, cu povestea Micii Uniri.

De la ora 17:00 în Sala Mare a TNRS se va juca prezintă spectacolul „Femei”, concept semnat Raluca Iani, după cunoscutul text „Totul despre femei”, de Miro Gavran.

„Femei” este un spectacol ce orbitează în jurul unui singur mare personaj – Femeia, ”alături de incarnările sale succesive care ne deschid porțile înspre micro-scenarii cotidiene subtil interconectate pentru a surprinde anatomia unui singur suflet complex, contradictoriu, cald și incisiv… sufletul feminin”, informează TNRS.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.