Petrecere la ”pomana porcului” de 1 Decembrie, la Cârciuma din Bătrâni

Știri de Sibiu, 29.11.2014

Sibienii și turiștii sunt așteptați de 1 Decembrie să sărbătoreasca Ziua Naționala a României cu bucate tradiționale pregătite după datină în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Un porc de aproximativ 200 de kilograme va fi sacrificat la Cârciuma din Bătrâni, unde ”pomana porcului” va fi pregătita în doua ceaune de câte 50 de kilograme.

Obiceiul pomenii porcului va fi repus în scena la 96 de ani de la Marea Unire cu ajutorul unor bucătari care folosesc retete vechi, transmise din generatie în generatie.

Porțiile de ”pomana porcului” vor fi servite dupa tradiție, respectiv tochitura de porc cu mamaliguta, asezonate cu muraturi din noua productie a hanului din muzeu.

Startul la degustat se va da luni, la ora 11.00, iar prețul unei portii este 15 lei.

Cei care țin post, dar doresc preparate din carne pentru acasa, vor putea să se aprovizioneze pentru sărbători cu slănină, cârnati, toba și caltabos, toate rețete tărănesti vechi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.