De 1 Decembrie începe construcţia hotelului de gheaţă la Bâlea

Știri de Sibiu, 30.11.2014

Ziua Națională este marcată la peste 2000 de metri altitudine, în judeţul Sibiu, prin inaugurarea lucrărilor la Hotelul de Gheață de la Balea Lac. Inedita construcţie este realizată din cuburi uriase de gheata,  de sculptori din Târgu Mureş.

De 1 Decembrie se va pune „gheața de temelie” pentru aniversarea celei de-a zecea ediții Hotel of Ice Bâlea Lac, anunţă administratorii hotelului ridicat în Munţii Făgăraş.

Astfel, peentru a promova Hotel of Ice și România pe pagina de Facebook, Ziua Națională a României a fost aleasă pentru a pune gheața de temelie a ediției aniversare de 10 ani Hotel of Ice Bâlea Lac, unul dintre obiectivele turistice care promovoează imaginea pozitivă a României în lume.

balea-marius-miclea-9

Anul acesta hotelul de gheaţă vine cu o nouă provocare pentru turiști. Hotelul ridicat în fiecare iarnă la Bâlea Lac le va oferi turiștilor 12 camere cu teme zodiacale. În fiecare iarnă, Hotelul de gheață este reconstruit cu o formă și o tematică nouă.

Blocurile mari de gheață sunt tăiate din Lacul glaciar Bâlea, pentru a se transforma în pereți, în obiecte de mobilier, statui și chiar farfurii, pahare și scrumiere, toate de gheață. Veniți din Târgu Mureș, meșterii și sculptorii care fac posibilă această adevărată bijuterie turistică se întrec în inventivitate și creații inedite, pentru inaugurarea așteptată deja de turiști din întreaga lume, înainte de Crăciun.

foto:mariusmiclea

foto:mariusmiclea

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac este în topul listei preferințelor turiștilor nonconformiști din întreaga lume care dau căldura dintr-o cameră obișnuită de hotel pe experiența fascinantă a cazării într-un hotel unde totul e înghețat.

Temperatura este constanță în interior, menținându-se între -2 și +3 grade Celsius, iar cei care aleg să se cazeze în camerele de gheață au la dispoziție saci de dormit, blănuri călduroase și pături.

hotel de gheata

Ca în fiecare an, în holul central al hotelului va fi amenajat barul Hotel of Ice și Restaurantul de Gheață, unde turiștii vor fi serviți cu mâncăruri așezate pe platouri de gheață și vor putea bea din pahare de gheață.

Oaspeții sunt asteptati in camere cu statui, candelabre de gheață și un pat dublu, așezat pe un podium de gheață. Așa cum turiștii deja s-au obișnuit, hotelul va fi amplasat și anul acesta în apropierea Stației de Telecabină de la Bâlea Lac.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.