Borza se inspiră din modelul medical turcesc să aducă Polisano pe plus (VIDEO)

Știri de Sibiu, 30.01.2015

Remus Borza, preşedintele grupului Polisano, se inspiră din modelul medical turcesc și își propune să aducă Spitalul European Polisano din Sibiu pe plus, până la finalul anului. În trei luni vrea să ajungă la un grad de ocupare a unității de peste 50%, o  nouă țintă anunțată de Borza fiind atragerea de pacienți din Europa de Est și Orientul Mijlociu.

”Evoluția a fost spectaculoasă în ultimele 3 luni: de la 18%- 20% grad de ocupare, suntem acum la 38-39. Este vorba de un start-up. Este un spital care a devenit operațional din septembrie-octombrie la capacitate de 100%. Este singurul spital privat din România care răspunde întregii patologii medicale. Un astfel de business nu peste noapte ajunge la un prag de eficiență și rentabilitate. Este o investiție foarte mare. De departe este cel mai scump spital privat din România, investiția fiind de aproximativ 25 de milioane de euro”, a declarat Remus Borza.
Optimismul extrem nu este agreat de Borza: ”Nu puteam fi extrem de optimiști și să ne facem iluzii că vom ajunge la un prag al rentabilității în cateva luni”.


A preluat conducerea grupului Polisano în luna august a anului trecut și vorbește de profit pentru finalul anului.

”Constat cu satisfacție o evolutie pozitivă a spitalului și în dublarea numărului de operații, și în dublarea gradului de ocupare. (…) Sperăm ca în 2-3 luni să ajungem la un grad de ocupare de peste 50% și atunci, probabil, exercițiu financiar 2015  sa-l închidem pe plus”, a precizat Borza, în conferință de presă.

Pentru atragerea pacienților către Sibiu, grupul a demarat o amplă campanie de informare la nivel național, prin promovarea echipei medicale și a condițiilor hoteliere oferite.

În același timp, Borza se inspiră din modelul medical turcesc și vrea să aducă la Polisano pacienți din Estul Europei și din Orient.

”Spațiul ex sovietic, în general, oferă o foarte bună oportunitate, deschidere și o adresabilitatea în ce privește Spitalul Polisano. La fel, vom intra pe țările din zona Orientului Mijlociu unde, evident, infrastructura medicală nu este la fel de bine pusă la punct. Cu alte cuvinte, urmând modelul turcesc în ceea ce privește serviciile medicale (…) este un model aspirațional și inspirațional în ceea ce ne privește. Încercăm să creștem adresabilitatea pacienților din tarile limitrofe României și nu numai”, a precizat Borza.

Președintele grupului Polisano este de părere că îndreptarea spre piața externă este necesară pentru a evita ”canibalizarea„ cu unitățile spitalicești de stat.

Remus Borza a preluat conducerea grupului Polisano în 2014, după moartea fondatorului, dr. Ilie Vonica.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. popas says:

    de ce il promovati pe ucigasul lui vonica? sa va fie rusine.