Sibiul în alb şi negru: Fred Nuss! O expoziție care NU trebuie ratată!

Știri de Sibiu, 26.02.2015

Fred Nuss, sibianul care și-a dedicat întreaga viață fotografiei, oferă un cadou de excepție Sibiului, o expoziție de fotografii alb-negru realizate de-a lungul anilor în Sibiu. Vernisajul este programat  vineri, 27 februarie, la Muzeul ASTRA, unde va fi prezent și venerabilul fotograf.

Fred Nuss in laborator 1975”Sibiul în alb şi negru. Fred Nuss.” deschide calendarul de expoziţii pe anul 2015,  Nuss fiind printre puținii fotografi care au avut șansa să surprindă evoluția orașului în ultimele decenii.

Sibienii vor avea ocazia să admire în jur de 100 de fotografii care reliefează Sibiul anilor `60-`70 , imagini grăitoare pentru atmosfera specifică acelor vremuri.

”Toate fotografiile din expoziţia <<Sibiul în alb şi negru>> au intrat în patrimoniul Muzeului ASTRA în anul 1998, acestea fiind donate. În primul rând, ele au o mare valoare artistică, dar sunt şi fotografii document. Ne dăm seama de acest lucru după ce observăm, spre exemplu, modificările din punct de vedere arhitectural pe care le-a suferit Sibiul de-a lungul timpului. Suntem bucuroşi că avem la Muzeul ASTRA o astfel de expoziţie de care publicul se va bucura în mod sigur.”a declarat Ciprian Ştefan, manager general C.N.M. ASTRA

Expoziția se anunță a fi extrem de captivantă prin calitatea fotografiilor , dar și prin faptul că numai așa tinerii vor putea redescoperi o parte din Sibiul de altă dată, multe elemente prezente în imagini nemaiexistând.

Vernisajul expoziţiei de fotografii va avea loc vineri, 27 februarie, ora 17, la Muzeul ASTRA (casa Hermes, Sala Studio), Piaţa Mică, nr. 11.

Creațiile lui Fred Nuss vor fi expuse la Muzeul ASTRA până în 31 mai.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.