SONDAJ: Românii cred că țara se îndreaptă într-o direcție bună. Cel mai credibil personaj!

Știri de Sibiu, 30.03.2015

Majoritatea românilor crede că România se îndreaptă într-o direcție bună, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic ( CSCI), iar personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației este președintele Klaus Iohannis.

Astfel, 59% dintre români sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcție bună, 31% într-o direcție greșită, iar 10% nu știu sau nu răspund.

Președintele Klaus Iohannis se bucură de o încredere de 75% din partea românilor, el fiind urmat de Sorin Oprescu cu 43% încredere, Victor Ponta — 40%, Călin Popescu-Tăriceanu — 35%, Alina Gorghiu — 19% și Vasile Blaga — 14%.

foto:agerpres.ro

foto:agerpres.ro


De asemenea, sondajul CSCI relevă că relația dintre președinte și premier trebuie să rămână la fel ca în prezent (72%), în timp ce 11% cred că Ponta ar trebui să fie mai agresiv în relația cu șeful statului, iar 10% susțin că Iohannis ar trebui să aibă o astfel de atitudine în raport cu premierul.

Cercetarea mai arată că 55% dintre cei chestionați sunt de acord cu propunerea de scădere a TVA la 20%, 29% cu creșterea economică, 23% cu combaterea evaziunii fiscale, 25% cu atragerea fondurilor europene.

Sondajul a fost realizat în perioada 24-28 martie, fiind chestionate 1.073 de persoane. Eșantionul a fost unul național, multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor. Eroarea limită a sondajului este de +/—3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%, precizează agerpres.ro.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.