ANI: Fost director Transgaz reclamat la Parchet că și-a promovat soția în companie

Știri de Sibiu, 31.03.2015

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Radu Moldovan, fost director economic în cadrul Societății Naționale de Transport Gaze Naturale Transgaz  Mediaș, a infracțiunii de conflict de interese .

ANI a  constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Radu Moldovan pe motivul că acesta și-a promovat soția în cadrul departamentului pe care îl conducea, cu încălcarea prevederilor legale, precizează agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada exercitării funcției de director al Departamentului Economic din cadrul Transgaz, Radu Moldovan a semnat două referate privind promovarea și definitivarea din funcția de șef birou în funcția de șef serviciu a soției sale.

Soția directorului a deținut în cadrul Departamentului Economic atât funcția de Șef al Biroului Imobilizări, precum și funcția de Șef al Serviciului Evidența Imobilizărilor și Lucrări de Mentenanță.

ANI anunță că  a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaș în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Radu Moldovan a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia “Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.