HAMBA: Centru de excelență pentru pregătirea apicultorilor

Știri de Sibiu, 31.03.2015

Apicultorii din toată țara interesați să-și dezvolte cunoștințele în creșterea și îngrijirea albinelor beneficiază de cursuri gratuite oferite de Asociaţia „Melikoleg“ din  județul Sibiu. Consultanța pentru afacerea cu albine se va face în satul Hamba, județul Sibiu, unde va funcționa un centru de excelenţă pentru apicultură sustenabilă.

Proiectul, în valoare de 240.320 lire, se derulează în parteneriat cu Institutul de cercetare în domeniul agriculturii ecologice FiBL din Frick, Elveţia, şi se adresează atât apiculturorilor , câșt şi celor care doresc să devină apicultori în România.

foto:facebook.com

foto:facebook.com

Cei interesați vor beneficia gratuit de seminariile de specialitate cu aplicaţii practice şi atelierele pe teme precum sănătatea albinelor și creşterea şi selectarea mătcilor.

”Prin acest proiect dorim ca apicultorii români să înveţe să folosească la maxim avantajele pe care le oferă ţara lor pentru a obţine produse de calitate care să poată concura pe piaţa străină. Centrul de excelenţă va fi deschis tuturor persoanelor interesate de albine şi apicultură, indiferent de vârstă şi origini. Centrul va putea fi vizitat de către orice persoană sau de către grupuri cu programare în prealabil. În completarea acestor activităţi se vor organiza şi cursuri de apicultură pentru începători, evenimente speciale dedicate copiilor, persoanelor cu dizabilităţi sau publicului larg”, a precizat Wilhelm Tartler, președintele Asociaţiei „Melikoleg“.

Wilhelm Tartler, șas din Mediaș, este inginer agronom și spune că a depus eforturi pentru deschiderea centrului de la Hamba pentru a-i ajuta pe apicultorii din România să facă produse care să fie apreciate pe piețele interne și internaționale.

Centrul va funcționa la parterul Școlii Generale din Hamba, unde membrii asociației au amenajat o stupină model, au cultivat plante melifere și vor instala un centru de procesare.

Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă cu suma de 240.320,45 lire şi se desfăşoară pe o perioadă de 36 de luni. Partnerii vor contribui in
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.