Soluție pe ultimă sută de metri: Târg Tradițional de Paști în Piața Mică (FOTO)

Știri de Sibiu, 31.03.2015

Spații de joacă pentru copii și 12 căsuțe speciale pentru comercianți vor fi amplasate în Piața Mică a în cadrul Târgului Tradițional de Paști din Sibiu. Evenimentul este la prima ediției și vine să suplinească lipsa deja cunoscutului Târg de Paști cu care sibienii și turiștii s-au obișnuit să fie amenajat în ultimii ani în Piața Mare a orașului.

Echipele de muncitori au început deja să amplaseze căsuțele unde se vor vinde produse speciale de sărbători, târgul urmând să fie deschis în perioada 3-13 aprilie.

Soluția a fost găsită pe ultimă sută de metri, după ce Primăria Sibiu a anunțat că nu mai cofinanțează Târgul de Paști.

”Am luat decizia după ce s-a anunțat că pe Agenda Culturală a Sibiului  nu mai există Târgul de Paști. Am considerat că ar fi păcat să nu se bucure sibienii și anul acesta de un eveniment dedicat sărbătorilor și am decis să organizăm un astfel de târg. Locația este alta, Piața Mică, și nu este un proiect finanțat de la bugetul local”, a declarat
Sandra Dragoman, managerul evenimentului.

image4

De ce s-a retras vechiul organizator

Organizatorii Târgul de Paști din Sibiu, inițiat în ultimii ani de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei la București, după modelul evenimentelor austriece, au decis ca anul acesta  nu este ”benefic” organizării unei noi ediții în Piața Mare a orașului din cauza perioadei în care se sărbătorește Paștele.

”Am decis să nu organizăm anul acesta din cauza lipsei vizibilității. Sărbătorile pică devreme, timpul va fi ploios și nu va permite vizibilitate nici pentru targ, nici pentru comercianți. In astfel de condiții am coniserat că este mai bine să nu organizăm anul acesta Târgul de Paști. Voi ameam și evenimente speciale iar vremea nu ar fi fost de partea noastră”, a precizat pentru stiridesibiu.ro  Andrei Drăgan Răduleț, managerul evenimentului.

Potrivit acestuia, decizia de anul acesta nu este una permanentă, nefiind exclus ca în 2016 Târgul de Paști să revină  în Piața Mare a Sibiului.

Târgul de Paști din Sibiu era, de regulă în ultimii ani, primul eveniment care deschidea Agenda Culturală a Sibiului, fiind cofinanțat de la bugetul local anual.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.