BAC: Peste 2700 de elevi la prima probă scrisă

Știri de Sibiu, 29.06.2015

Peste 2700 de elevi din judeţul Sibiu susţin, luni, prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea la la limba şi literatura română.

“Examenul a început la ora 9.00 în toate cele opt centre de examinare, precum şi la Agnita, unde este o subcomisie. Nu s-au înregistrat incidente la deschiderea subiectelor “, a precizat pentru ştiridesibiu.ro preşedintele Comisie de Bacalaureat, Adrian Poplăcean.

Anul acesta, în judeţul Sibiu s-au înscris la BAC 2712 candidati dintre care 2389 candidaţi provin din seria curentă şi 323 sunt candidaţi care provin din  seriile precedente. În urma evaluărilor la probele orale, doi elevi au fost dati afară din examen pentru că au intrat în sala de examen cu telefonul mobil.

Elevii susţin examenul scris în opt centre de evaluare: Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional “Octavian Goga”, Liceul Teoretic “C-tin Noica”, Colegiul Tehnic de Indusitrie Alimentară “Terezianum”, Colegiul Tehnic “Independenţa”, Colegiul Tehnic Energetic, Liceul Tehnologic “Şcoala Naţională de Gaz” din Mediaş,  Colegiul Tehnic “A. T. Laurian” Agnita (subcomisie) şi Liceul Teoretic  “A. Sever” din Mediaş.

În urma evaluărilor la probele orale, doi elevi au fost dati afară din examen pentru că au intrat în sala de examen cu telefonul mobil.

Proba scrisă la limba şi literatura română va dura până la ora 12,oo.

Examenele scrise continuă marţi, 30 iunie la limba şi literatura maternă.

Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi susţinută proba scrisă -la alegere – a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, urmând ca în perioada 7-9 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 10 iulie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.