IPJ Sibiu a suplimentat gratiile la AREST. Tânărul evadat susţine că a fost abuzat!

Știri de Sibiu, 29.06.2015

Conducerea IPJ Sibiu a dipsus, luni, suplimentarea gratiilor la Centrul de Arest Preventiv, urmare a faptului că un tânăr de 17 a evadat în urmă cu o zi. Răzvan Stoica i-ar fi povestit bunicii din Sibiu, înainte să fie prins de Poliţie, că ar fi fost abuzat în timp ce s-a aflat încarcerat.

Răzvan Stoica era încarcerat din data de 17 iunie pentru furturi calificate, fiind “specializat” în furturi din maşini şi din societăţi comerciale. El a fugit din Centrul de Arest Preventiv duminică, în jurul orelor 15.00, când a scos o bară de la geamul arestului, a ieşit în curtea interioară a IPJ Sibiu, după care a dispărut.

A fost prins după aproximativ opt ore, în Sibiu, acasă la bunică. Maria Grozav este cea care l-a crescut pe Răzvan Stoica. Femeia a decis, în urmă cu mai mulţi ani, să-l ducă la Centru de Plasament de la Agârbiciu, fiind abandonat de mamă iar tatăl decedat.

Până la sosirea Poliţiei, tânărul i-a povestit femeii, duminică seara, că nu mai vrea să ajungă în arest şi că a vrut să se sinucidă, din cauza tratamentului la care ar fi fost supus în arest.

“Era muşcat de picior. A spus ca au vrut să-l reguleze şi i-au luat hainele de pe el. S-a speriat, a spus că a vrut să se sinucida cu furtunul de la duş”, a povestit bunica evadatului, Maria Grozav.

Acuzaţiile lansate prin intermediul bunicii sunt infirmate de conducerea IPJ Sibiu.

“Informaţiile apărute nu se confirmă, în urma verificărilor făcute”, a precizat pentru stiridesibiu.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Între timp, agitaţia continuă la sediul Poliţiei Sibiu. Luni s-au făcut lucrări noi la sistemul de securizare a geamurilor Centrului de Arest Preventiv.

“Azi(luni-n.r.) s-au făcut lucrări pentru suplimentarea gratiilor”, a mai precizat Elena Welter.

Mai exact, s-au montat gratii noi, spaţiul dintre elementele metalice fiind redus de la 28-14 cm la 14-14 cm.

Răzvan Stoica se află în grija Centrului pentru Minori de la Agârbiciu. În ultimii ani el a devenit extrem de cunoscut în rândurile poliţiştilor din cauza abilităţilor pe care acesta le are la comiterea infractiunilor. Dealtfel, din cauza faptului că a început să fure, a ajuns în Centrul de la Agârbiciu, potrivit spuselor bunicii.

Tânărul este cercetate acum, pe lângă furturi, şi pentru evadare, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la trei ani.

În prezent este în curs o anchetă internă în care sunt vizaţi doi agenţi de poliţie, cei care erau de serviciu duminică, 28 iunie, la Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.