Transport agabaritic pentru definitivarea Podului Cibin. Noi restricţii în trafic!

Știri de Sibiu, 30.06.2015

Construcţia podului din zona Pieţei Cibin a ajuns în etapa montării elementelor metalice, operaţiune pentru care, pe durata unei luni, piesele vor fi aduse la Sibiu cu transporturi agabaritice. În acest timp, se vor impune noi restricţii de trafic în zona străzilor Râului.

Elementele metalice ale podului vor sosi la Sibiu din luna iulie, anunţă municipalitatea sibiană.

“Acestea au fost construite și chiar asamblate parțial și vor sosi în Sibiu pe rând, cu transporturi agabaritice. Pentru a permite deplasarea acestor transporturi, Comisia de Circulație și Poliția Rutieră au emis un aviz prin care se specifică instituirea unor restricții de circulație în momentele în care sosesc transporturile, începând din această săptămână timp de aproximativ o lună și jumătate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Sibiu.

Circulaţia din zona străzii Râului va fi blocată și deviată pe strada Lungă, cu ieșire în strada Reconstrucției.

Lucrările la podul Cibinul, care prevăd amenajarea de alei pietonale sub pod şi construcția noii structuri, au început  în septembrie 2014. Până la finalul lunii mai constructorul a amenajat infrastructura podului, respectiv au fost montate picioarele podului, împreună cu structura de rezistență a acestora, urmând să se facă racordurilor cu terasamentele de pe mal și amenajarea scărilor de acces, operațiune care se va desfășura în paralel cu montarea structurii metalice.

“Este o lucrare complicată din cauza zonei foarte intens circulate în care se desfășoară. Volumul mare de trafic este și motivul pentru care noul pod este foarte necesar, pentru a sistematiza mai bine circulația în zonă. Până în prezent, constructorul a executat lucrările într-un ritm foarte bun”, spune Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului,

Constructorul a lucrat și la amenajarea pistelor pentru biciclete și pietoni din amonte de pod. Aceste alei situate sub nivelul podului sunt aduse la nivel de balast. După demontarea pasarelei metalice provizorii montate pentru traficul pietonal se vor amenaja și aleile din aval de pod, în prezent pregătindu-se terasamentele pentru aceasta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.