TIKSI 2015: Mihai Tuca expune pentru sibieni fotografii din aventura siberiană

Știri de Sibiu, 30.06.2015

Mihai Țuca, președintele Offroad Club Sibiu şi coordonatorul expediţiei 4×4 din îndepărtata Siberie, la care au participat alţi şapte români, împarte cu publicul sibian experienţa inedită trăită în lumea îngheţului, pregătind o proiecție specială de imagini şi filme, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

foto:tiksi2015

foto:tiksi2015

Proiecţia are loc miercuri, 1 iulie , de la ora 16:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, accesul publicului fiind gratuit.
La eveniment va fi prezent Mihai Tuca, el urmând să ofere mai multe informații  celor interesaţi despre expediție, în timpul proiecţiei de imagini și decupaje filmate, realizate de membrii expediției TIKSI 2015.

Expediția a avut loc în perioada 18 februarie – 12 aprilie,  în nordul extrem al Siberiei, la inițiativa sibianului Mihai Tuca, căruia i s-au alăturat căruia alți șapte prieteni din Hunedoara, Sinaia, Buzău și București, pasionaţi de aventură şi offroad. Timp de aproximativ două luni au parcurs cu cele opt mașini de offroad aproximativ 28 000 de kilometri. În drumul nordului au mers pe zăpezi și râuri înghețate. Au consumat 13.000 de litri de motorină,  au parcurs peste 2.500 de kilometri și pe albia înghețată a râurilor, 343 de kilometri parcurși pe Oceanul Înghețat şi 525 de kilometri pe Drumul Oaselor. În cele 55 de zile în nordul extrem al Siberiei, la minus 54 de grade Celsius, au sărbătorit Învierea în Moscova.

O parte din momentele unice trăite în Siberia se regăseşte în câteva mii de fotografii și filmulețe de care sibienii se vor putea bucura miercuri.

“Ne-am propus să traversăm cea mai mare, sălbatică și izolată regiune a planetei, Siberia, și să facem  cunoscută TIKSI2015 (16)românilor Republica Yakutia, cu un teritoriu cât Europa continentală și o populație cât Bucureștiul. Pe cât de misterioasă a fost destinația noastră, peatât de frumoasă a fost călătoria de descoperire a sa. Lungă, chiar deosebit de lungă la un moment dat, răbdarea noastră a fost pusă la grea încercare, însă nu am cedat. Riscurile au fost peste tot și în tot momentul, condițiile meteo au fost extreme, drumuri atipice, dar chiar cu toate aceste condiții nu am simțit niciodată un pericol iminent. M-aș bucura să împărtășesc experiența noastră cât mai multor sibieni, evenimentul de miercuri fiind gândit pentru toți cei pasionați de călătorie, de destinații extreme. Este o bună ocazie de a cunoaște povești despre oameni și destinații despre care mulți poate nici nu știau că există”, a delarat  Mihai Tuca, coordonatorul TIKSI 2015

Scopul drumeției în Oceanul Arctic a fost să ajungă în TIKSI, un orășel din nordul extrem al Republicii Sakha Yakutia, Rusia, la mai bine de 550 km de Cercul Polar.

ECHIPAJ Arctica TIKSI 2015:
Mihai TUCA -–  stabilit în Sibiu din 2009, coordonator expediție, arhitect, navigație, mecanica auto, fotograf
Andrei NISTOR -– arhitect, fotograf, promovare
Cornel ZAMFIRESCU –- navigație, mecanica auto, cunoscător limba rusa la perfecție
Andrei MUSETEANU – – inginer, navigație, promovare

Sebastian POPESCU –- producător media, scenariu, fotograf, cameraman, director media
Florentin TUFA – – editor video, cameraman
George OPREA– editor – video, cameraman
Andrei RADULESCU –- editor video, cameraman
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.