Noaptea Muzicii Spaniole în Piaţa Mare. Cine concertează!

Știri de Sibiu, 30.06.2015

Ritmurile muzicii spaniole pun stăpânire joi seara pe Piaţa Mare, unde va fi susţinut popularul concert simfonic în aer liber, în cadrul Festivalului “Zilele Muzicale Româno-Americane” la Sibiu.

Artiştii Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de invitaţi de marcă, vor încânta publicul cu lucrări din creaţia muzicii spaniole, oferind anul acesta publicului “Noaptea Muzicii Spaniole “, în continuare concertelor din anii precedenţi: „Noaptea americană” sau „Russian Night”.

„Anul acesta tema concertului este muzica spaniolă. Dirijorul Óliver Díaz, soprana Svetla Krasteva şi chitaristul Raffael Serrallet, lalolaltă cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu vor delecta publicul cu lucrări de mare popularitate din creaţia muzicii spaniole: pagini din zarzuele, Concierto de Aranjuez de J. Rodrigo, Tricornul de M. De Falla”. a declarat Roxana Pepelea, consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Óliver Díaz este dirijor şi director muzical al Orchestrei Simfonice din Gijón, Spania. A primit bursa „Bruno Walter” pentru a studia dirijatul de orchestră la renumita Juilliard School of Music New York, cu maeştrii precum Otto Werner Müller, Charles Dutoit sau Yuri Temirkanov. Stăpânind un vast repertoriu, de la baroc la contemporaneitate, Óliver Díaz a dirijat în ţări precum Spania, Portugalia, Franţa, Germania, România, SUA şi a imprimat peste zece CD-uri sau DVD-uri.

Rafael Serrallet, chitarist originar din Valencia, este recunoscut şi apreciat pe plan interna]ional ca exponent al noii generaţii de muzicieni care combină cu pricepere cuno[tin]ele şi meşteşugul vechilor maeştri ai chitarei, cu tehnicile moderne.Remarcabil este faptul că a studiat cu maestrul José Tomás, elev şi asisitent al marelui Andrés Segovia.

Svetla Krasteva, soprană de origine bulgară, este stabilită în Spania din anul 2000. Este laureată a renumitelor competiţii de canto „Mario del Monaco” şi „Luciano Pavarotti”. A evoluat la Scala din Milano, sub bagheta lui Riccardo Muti şi a participat la concerte şi recitaluri în întreaga Europă, ca şi în America de Sud sau Africa de Sud.
Accesul publicului la acest eveniment este gratuit.

Concertul din Piaţa Mare a Sibiului are loc joi, 2 iulie , cu începere de la ora 20,30, iar accesul publicului este gratuit.

Evenimentul are loc în cadrul Festivalului “Zilele Muzicale Româno-Americane”, care a adus şa Sibiu, în perioada 22 iunie- 02 iulie, 14 artişti de marcă americani care, alături de Filarmonica de Stat Sibiu,  susţin mai multe concerte în spaţii diferite din oraş, cel mai popular eveniment fiind concertul în aer liber din Piaţa Mare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.