Senatorul Ilieşiu: Partidul Reformator Liberal înseamnă renaşterea USL

Știri de Sibiu, 27.02.2014

Recent dat afară din PNL, senatorul sibian Sorin Ilieşiu salută demersul făcut de Călin Popescu Tăriceanu care a anunţat, miercuri, înfiinţarea Partidului Reformator Liberal.

Ilieşiu este de părere că înfiinţarea noii formaţiuni politice va duce la renaşterea Uniunii Social Liberale şi a Guvernului USL.
Senatorul sibian  a lansat joi, 28 februarie, o scrisoare deschisă către membrii Partidului Naţional Liberal pe care îi îndemnă să-l urmeze pe Călin Popescu Tăriceanu. Fostul preşedinte al PNL a demisionat miercuri din PNL după de a purtat negocieri cu premierul Victor Ponta pe tema menţinerii USL.

Scrisoare deschisă către membrii Partidului Naţional Liberal
Dragi prieteni,
Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înfiinţarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană – Domnul Călin Popescu Tăriceanu, cel care a fost Prim-Ministru al României în perioada de maximă bunăstare a românilor din ultimii 70 de ani.

sorin iliesiuÎnfiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale şi a Guvernului USL datorită căruia România – supranumită azi „noul tigru al Europei” – a devenit ţara cu cea mai mare creştere economică din întreaga Uniune Europeană. Evident, marele merit este al Primului-Ministru al Guvernului USL – Domnul Victor Ponta.

Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veţi putea înscrie în Partidul Reformator Liberal: Vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia cu Partidul Reformator Liberal, participarea liberalilor la alegerile europarlamentare pe liste comune în cadrul Uniunii Social Liberale, desemnarea pentru funcţia de candidat al USL la Preşedinţia României a Domnului Călin Popescu Tăriceanu.Aseară, viitorul Preşedinte al României şi-a descris astfel “proiectul de unitate naţională a românilor în jurul unui obiectiv”:  “Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţi forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică”.
Cu un asemenea proiect naţional şi cu un Prim-Ministru care şi-a dovedit nu numai buna-credinţă dar şi competenţa, tandemul “Tăriceanu-Preşedinte şi Ponta-Premier” va conduce cu certitudine România în fruntea Europei şi va aduce poporului nostru pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptată! Să fim uniţi spre binele României şi al naţiunii române!
Doamne ajută!

Sorin Ilieşiu – senator de Sibiu!”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.