Primarul Mediaşului, cercetat de ANI pentru conflict de interese

Știri de Sibiu, 27.02.2014

Primarul Mediaşului, Teodor Neamţu, este cercetat de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru conflict de interese.

Potrivit ANI,  Teodor Neamţu a încălcarea regimului juridic al conflictului de interese întrucât a beneficiat de un contract prin care şi-a suplimentat veniturile cu suma de aproximativ 9 mii de lei.

“În perioada exercitării primului mandat de Primar al Municipiului Mediaș, Județul Sibiu (decembrie 2009 – iunie 2012), întrucât, la data de 03 decembrie 2010, a încheiat și semnat un act adițional prin care s-a decis prelungirea acordului / contractului colectiv de muncă nr. 168/2005 pe o perioadă de un an, respectiv de la data de 01 ianuarie 2011, până la data de 31 dececmbrie 2011, în urma căruia a obținut în anul 2011 venituri suplimentare în sumă totală de 9.382 Lei”, anunţă ANI;:

Actul adițional a fost încheiat între Primarul Municipiului Mediaș, respectiv Teodor Neamtu, in calitate de angajator, și Biroul Executiv al Sindicatului Salariaților din Primăria Municipiului Mediaș.
Potrivit legii, „Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Primarul Mediaşului a mai  intrat în vizorul ANI încă de anul trecut, când a fost declarat incompatibil pe motiv că a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de “reprezentant asociat persoană juridică” în cadrul socieatăţii Piaţa Prim Com.

 Citeste si: Primarul Mediaşului, în proces cu ANI
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.