Sindicaliştii de la CFR Sibiu renunţă la proteste. Vezi de ce!

Știri de Sibiu, 28.02.2014

Membrii Sindicatului Centralizări Telecomenzi Feroviare au renunţat la protestele de stradă planificate la Sibiu pentru vineri, 28 februarie. Feroviarii au decis la începutul săptămânii că protestează faţă de intenţia CNCF CFR SA de-a privatiza ruta Sibiu-Copşa Mică, dar au revenit asupra demersului .

Amânarea mitingului a fost hotărâtă joi, 27 februarie, după întâlnirea Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii Sibiu. Liderii de sindicat şi-au pus speranţa în promisiunile făcute de prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, şi de preşedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, care au înaintat scrisori către la Ministerul Transporturilor şi Guvern, respectiv Liviu Dragnea, pentru soluţionarea revendicărilor.

Autorităţile sibiene locale  susţin că “au considerat justificate revendicările legate de situaţia rutei Sibiu-Copşa“, motiv pentru care au cerut sprijin de la Bucureşti pentru a nu hotărâ privatizarea rutei.

Citeşte şi: Angajaţii CFR ies în stradă. Nu vor privatizarea rutei Sibiu-Copşa!

“Sperăm într-un răspuns favorabil. Nu am renunţat la protest, acţiunile vor fi reluate dacă nu se iau în calcul argumentele noastre”, a precizat preşedintele Sindicatului Centralizări Telecomenzi Feroviare Sibiu, Georgel Petrache.

Membrii Sindicatului Centralizări Telecomenzi Feroviare au cerut  public ministrului Transportului să nu aprobe proiectul de privatizare iniţiat de  CNCF CFR SA întrucât linia feroviară Sibiu-Copşa are un profit anual de aproximativ un milion de lei.

Angajaţii CFR ies în stradă. Nu vor privatizarea rutei Sibiu-Copşa!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.