Greii de la Romgaz cer BONUSURI mai mari!

Știri de Sibiu, 30.09.2015

Administratorii companiei naţionale Romgaz, renumiţi pentru sumele uriaşe pe care le primesc pentru activitatea depusă, vor să încaseze tot mai mulţi bani. Şefii companiei  spun că bonusurile pe care le încasează nu ar trebui reduse doar pentru că rezultatele societăţii sunt sub aşteptări şi cer majorarea lor, argumentând că această scădere are „cauze obiective“ precum reducerea cererii industriale de gaze sau modificările fiscale.

Drept urmare, boardul Romgaz cere majorarea bonusurilor pentru performanţă, simţindu-se dezavantajat faţă de administratorii altor companii de stat, potrivit ziariştilor de la zf.ro.

Consiliul de administraţie al Romgaz, companie controlată de stat, solicită într-o scrisoare către acţionari revizuirea indicatorilor de performanţă după care sunt evaluaţi şi remuneraţi, având în vedere că piaţa s-a schimbat în cei doi ani de la aprobarea planului de administrare pe perioada 2013-2017.

Virgil Metea, CEO și membru în CA din iulie 2013 a încasat anul trecut o remunerație de 1,12 mil. lei. Un alt reprezentatnt, Dumitru Chisăliță, membru în CA din iunie 2014, a primit o remunerație de  43,674 lei.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.