Snowden și-a deschis cont pe Twitter. Ce cont urmăreşte!

Știri de Sibiu, 30.09.2015

Edward Snowden, fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate (NSA) americane care a dezvăluit amploarea rețelei de spionaj electronic a SUA, și-a deschis marți cont pe Twitter. În mai puţin de o oră, contul lui Snowden a atras peste 170.000 de ‘followers’, relatează AFP și Reuters.

‘Can you hear me now?’ (Mă auziți?), a întrebat Snowden în primul său tweet, postat în jurul orei 16.00 GMT și preluat rapid de zeci de mii de ori.

În câteva minute, contul său @Snowden, certificat de Twitter, era deja urmărit de circa 100.000 persoane, pentru ca, până seara, numărul lor să ajungă la 740.000.

The Intercept, site-ul condus de Glenn Greenwald, jurnalist care a obținut un premiu Pulitzer pentru publicarea dezvăluirilor lui Edward Snowden despre vastul sistem de spionaj al NSA, a confirmat autenticitatea contului.

Deocamdată, singurul cont urmărit de fostul consultant este cel al NSA (@NSAGov). În profilul său pe Twitter, Snowden s-a descris astfel: ‘Înainte lucram pentru guvern. Acum lucrez pentru public’, informează agerpres.ro.

Inculpat în SUA pentru spionaj, Edward Snowden, refugiat în Rusia, riscă până la 30 de ani de închisoare în țara sa.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.