A murit Lucreţia Ciobanu

Știri de Sibiu, 30.09.2015

Îndrăgita interpretă de muzică populară Lucreția Ciobanu a încetat din viaţă la vârsta de 91.

“S-a stins din viata Doamna Muntilor, Lucreția Ciobanu!Ramas bun!”, este mesajul postat pe Facebook de realizatoare TV Iuliana Tudor, alături de care a urcat ultima dată pe scenă în 2013, în cadrul Festivalului “Cântecele Munţilor” de la Sibiu.

Născută în 27 octombrie 1924, în localitatea sibiană Topârcea, Lucreția Ciobanu, a primit în urmă cu doi ani titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Sibiu pentru modul în care a promovat folclorul din zonă.

“V-am cântat peste 50 de ani fiindcă v-am iubit. Nu puteam să trec peste cântecele noastre. Aveam un glas cu care eu puteam să cânt orice. Nu am făcut-o pentru că mi-aţi fost nespus de dragi. Niciodată  nu s-au cântat ciobanii mai mult ca acum…Ne-am născut în inima ţării şi sunt sigură că noi avem cel mai pur folclor din Tara Românească”, spunea Lucreţia Ciobanu în 2013, în ziua în care i s-a inmânat titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Sibiu, pe scena din Piaţa Mare a Sibiului, unde a susţinut un concert de neuitat.

Laureată a Festivalului Mondial al Tineretului în anul 1953, intepreta a fost numită “Doamna Munților” datorită repertoriului păstoresc pe care l-a abordat . De-a lungul carierei a facut cunoscute tradiţiile si obiceiurile de Mărginimea Sibiului.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.