TRAGEDIE: 25 de morţi într-un club din Bucureşti (UPDATE)

Știri de Sibiu, 31.10.2015

Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în Bucureşti în urma unui incendiu puternic care a avut loc într-un la un club situat în apropiere de Maternitatea Bucur. Din primele informații sunt peste 80 de răniți și 25 de morți.

Secretarul de stat Raed Arafat s-a deplasat la locul tragediei şi informat că, până la miezul nopţii erau înregistraţi 25 de morţi şi 89 de răniţi.

Potrivit Digi 24, unul dintre martorii tragedie a povestit că în timpul unui concertul care a avut loc în club a pornit un incendiu din cauza unor artificii. Incendiul s-a extins rapid din cauza spațiului mic.

Bărbatul a povestit că toți oamenii s-au repezit spre ieșire și că s-a creat îmbulzeală.

În club erau circa 500 de persoane.

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că la nivelul MAI este dată alarmă generală.

Răniţii, majoritatea arşi şi intoxicaţi, au fost transportaţi cu zeci de ambulanţe la toate spitalele de capitală.

UPDATE: La scurt timp, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat cutremurat de tragedie, exprimându-şi compasiunea şi solidaritatea faţă de familiile celor afectați ,  potrivit mesajului postat vineri seara pe Facebook.

“Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune”, a transmis Iohannis la scurt timp după miezul nopţii.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.