ULBS se pronunţă LUNI în privinţa profesorilor care au colaborat cu deținuții

Știri de Sibiu, 29.01.2016

Comisia de Etică a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) a anunțat că va da publicității luni, 1 februarie, hotărârea în cazul celor cinci profesori universitari implicați în scrierea unor lucrări științifice de către persoane aflate în detenție.

“În această dimineață a avut loc ședința Comisiei de Etică a a ULBS, în cadrul căreia a fost prezent conf. univ. Doru Poiană. Hotărârea Comisiei va fi redactată și prezentată în integralitate către mass media în cursul zilei de luni, 1 februarie”, potrivit unui comunicat remis vineri de ULBS, informează agerpres.ro.

Doru Poiană, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, actualmente profesor la Facultatea de Drept, a fost audiat vineri de către membrii Comisiei de Etică a ULBS.

Din cei cinci profesori universitari chemați să fie audiați, trei s-au prezentat la comisie, iar ceilalți doi — Mitropolitul Ardealului și prodecanul Facultății de Inginerie — au preferat să transmită în scris punctele lor de vedere.

Unul dintre cei doi profesori care au fost prezenți marți la Comisia de Etică a ULBS, Gligor Ciortea, a dat o declarație scurtă presei, la ieșirea din sală. Întrebat dacă a scris cartea vreunui deținut sau a coordonat-o științific, Ciortea a răspuns jurnaliștilor: “Nu am scris cartea, nu am coordonat-o”. Ciortea este directorul general al Departamentului pentru Învățământ la Distanță și Frecvență Redusă.

Prezentă marți, în fața Comisiei de Etică, conf. univ. dr. ing. Mirela Stanciu de la Facultatea de Știinte Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului nu a dorit să răspundă întrebărilor presei.

Comisia de Etică a ULBS nu deține cele cinci lucrări științifice ale deținuților, printre care și cartea lui George Becali, “Iubirea milostivă și mântuitoare”, lucrare pe care Mitropolitul Ardealului neagă că ar fi coordonat-o științific. Surse oficiale au declarat că această lucrare a lui George Becali ar fi fost corectată de călugări de la schitul românesc de la Muntele Athos.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.