PERICOL: Eprubete cu sânge recoltat, abandonate de DN14 (UPDATE)

Știri de Sibiu, 29.02.2016

Zeci de eprubete, folosite în laboratoare medicale pentru recoltarea de probe biologice, au fost aruncate pe câmp, în zona de nord a judeţului Sibiu.

Potrivit vasileantipablog, eprubetele pline cu sânge au fost descoperite în weekend , pe Drumul Național 14 B, între localităţile Mediaș și Blăjel.

eprubete ok

 

Deşeurile medicale, care în mod normal ar trebui transportate şi conservate în regim special, fiind considerate deşeuri periculoase, au fost aruncate pe camp de persoane necunoscute.

UPDATE: DSP face ANCHETA

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu s-a autosesizat în cazul apariţiei eprubetelor pe DN14 şi a demarat o anchetă, împreună cu Poliţia, pentru identificarea sursei de provenienţă şi a naturii materialului biologic recoltat.

“Nu am fost anunţati. In urma apariţiei informaţiilor în presă, ne-am autosesizat. Se va lua legatura cu autoritaţile locale, respectiv Primăria Mediaş, pentru a identifica mai exact locul unde au apărut, dupa care se va merge la fata locului. Cercetarea se va face împreună cu Politia Mediaş. În primă etapă se va verifica dacă eprubetele sunt inscripţionate şi de ce natură este sangele, respectiv daca este de natură animală sau umană”, a declarat pentru Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu.

În paralel, conducerea Gărzii de Mediu Sibiu a precizat că va trimite o echipă în  zonă pentru anchetarea cazului.

Revenim cu detalii
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeşte şi: PERICOL: Eprubete cu sânge recoltat, abandonate de DN14 (UPDATE) […]