AVERTISMENT asupra cererii ONLINE pentru clasa pregătitoare

Știri de Sibiu, 29.02.2016

Ministerul Educaţiei Naţionale atenţionează părinţii care îşi înscriu copiii pentru clasa pregătitoare că o simplă completare a cererii online nu garantează înscrierea preşcolarului în următorul an şcolar, documentul având doar un caracter ajutător la întocmirea dosarului.
Sibienii care au copii cu vârsta de şase ani sunt aşteptaţi începând de luni, 29 februarie, să-şi înscrie copiii la clasa pregatitoare, potrivit calendarului de înscriere în învăţământul primar stabilit de Ministerul Învăţământului.

Citeste si: Peste 4000 de locuri la PREGĂTITOARE. De luni se fac înscrieri!

Părinţii sunt obligaţi însă să meargă la sediul şcolii, completarea unei simple cereri online nefiind suficienţă.

“Completarea acestei cereri de înscriere nu garantează înscrierea copilului Dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării prezentei cereri”, precizează Ministerul Educaţiei.

În mesajul destinat special cererii onlinde de înscriere la pregătitoare, postat pe site-ul oficial al ministerului, se menţionează că formularul în cauză “permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de așteptare al dvs și al celorlalți părinți”.

În judeţul Sibiu au fost alocate, pentru anul şcolare 2016-2017,  un număr de 4094 locuri pentru clasa pregătitoare, potrivit Inspectoratului Şcolar Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.