Scandalul EPRUBETELOR aruncate ia amploare

Știri de Sibiu, 29.02.2016

Primele verificări făcute de inspectorii de sănătatea publică în cazul eprubetelor cu sânge aruncate pe DN 14, în apropiere de Mediaş, scot la iveală o situaţie mult mai gravă.  Aproximativ trei  kilograme de deşeuri medicale, considerate periculoase, au fost găsite în apropierea eprubetelor aruncate, după ce s-a săpat în sol.

Descoperirea a fost făcută de inspectorii DSP Sibiu, care au mers, împreună cu reprezentanţii Primăriei Blăjel, ai Poliţiei Locale şi ai Gărzii de Mediu Sibiu, în zona unde au fost gasite primele eprubete.

Citeşte şi: PERICOL: Eprubete cu sânge recoltat, abandonate de DN14 (UPDATE)

“Pe suprafaţa incriminată s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide şi pipete, multe din recipiente fiind sparte. Acestea se pare că au fost îngropate în urmă cu mai mult timp, găsindu-se inclusiv recipiente îngropate în sol. Pe unele există etichete deteriorate care au număr notat cu marker sau unele coduri. O parte conţin sânge coagulat, o parte sânge necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdată nefiind stabilită natura sângelui”, anunţă DSP Sibiu.

Probele recoltate de la locul unde au fost îngropate cele aproximativ 3 kilograme de şeşeurile urmeauă să ajungă la Medicină Legală, pentru expertiză.

“Reprezentanţii CSP au recoltat probe în recipient adecvat pentru deşeuri periculoase, inclusiv din cele marcate cu date de identificare, Poliţia Locală Blăjel urmând să le înainteze Serviciului de Medicină Legală în vederea cercetării”, mai precizează DSP.

Locul unde au fost găsite deşeurile medicale, aflat pe teritoriul comunei Blăjel, a rămas sub  supraveghere, iar Garda de Mediu a contactat o firmă de colectare deşeuri periculoase în vederea salubrizării zonei.

Abandonarea deşeurilor medicale în zone nepermise atrage după sine sancţiuni între 20 şi 40 de mii de lei , pentru persoane juridice, iar dacă situaţia este considerată gravă, fapta poate fi considerată şi infracţiune, faptă pentru care se aplică pedeapsa cu închisoarea între  6 luni şi 5 ani.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Descoperirea a fost făcută de inspectorii DSP Sibiu, care au mers, împreună cu reprezentanţii Primăriei Blăjel, ai Poliţiei Locale şi ai Gărzii de Mediu Sibiu, în zona unde au fost gasite primele eprubete, anunță Știri De Sibiu. […]