Inspecția Judiciară , sesizată în cazul afirmaţiilor lui Ghiță

Știri de Sibiu, 31.03.2016

Inspecția Judiciară a fost sesizată pentru verificări în cazul afirmaţiilor făcute, miercuri, în spaţiul public de deputatul PSD Sebastian Ghiță.

Luminița Palade, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări, potrivit competențelor legale, pentru a stabili dacă și în ce măsură prin afirmațiile lansate în spațiul public de către deputatul Sebastian Ghiță a fost adusă atingere independenței procurorilor Direcției Naționale Anticorupție și sistemului judiciar în ansamblul său, informează agerpres.ro.

Sebastian Ghiță a declarat, miercuri, după ce deputații au respins reținerea și arestarea sa preventivă, că a reușit să-i sensibilizeze pe colegi, arătând că nu s-a născut să fure sau să facă contracte cu statul pentru a fura, ci pentru “a crea”. El a adăugat că nu trebuie să se facă acuzări de dragul “unui urlet prelung pe televizoare”.

“Cred că trebuie să cumpănim cu atenție cât de repede acuzăm doar de dragul unui urlet prelung pe televizoare: ăla e hoț, ăla e rău, pe ăla să-l arestăm și pe ălălaltul, mai multe arestări. Eu cred că trebuie să ajungem la situația în care societatea să se civilizeze, să se ordoneze”, a mai afirmat Ghiță.

Întrebat dacă se retrage din viața politică, Ghiță a răspuns: “Abia am ieșit din acest vot complicat și nu am încă un plan de viață. După cum vedeți, putem să plănui orice, pentru un simplu denunț viața multora dintre noi se poate schimba într-o zi. (…) Intenționez să-mi văd liniștit de viața mea și cred că toți oamenii din România trebuie să fie lăsați să facă asta. Nu cred că pentru plăcerile sadice ale unor personaje care se bucură de arestări și de durerile și problemele oamenilor trebuie să tot hrănim cu denunțuri această mașinărie cruntă care a dus în malaxorul ei peste 4 milioane de români”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.