MMA-ul şi ARTmania, în TOPUL FINANŢĂRII de la bugetul local. LISTA!

Știri de Sibiu, 31.03.2016

ARTmania Festival şi Media Music Awards sunt evenimentele culturale ale anului incluse pe Agenda Culturală a Sibiului care primesc cea mai mare finanţare de la bugetul local. Potrivit listei cu evenimentele incluse pe Agenda Culturală a oraşului, votată joi de consilierii locali, organizatorii celor două festivaluri primesc câte 350.000 lei de la bugetul local.

Finanţări substanţiale mai sunt date pentru Astra Film Festival (300.000 lei), Sibiu 825 creat de Fundaţia Asta Film şi Studioul Astra Film (200.000 lei) sau FITS (200.000 lei).

În total, anul acesta au fost aprobate un număr de 96 de proiecte pentru finanţare, dintr-un total de 120 depuse. Evenimentele aflate pe lista de finanţare vor primi de la bugetul local urmând suma de şase milioane lei.

Lista  a fost votată de conisilierii locali cu o abţinere. Retinerea a fost exprimată de un consilier PSD care a reclamat faptul că nu a avut proiectul la timp în mapă, pentru a fi analizat, motiv pentru care nu a dorit să-şi de votul în necunoştinţă de cauză.

În replică, Stela Matioc, şefa Serviciului de Cultură din cadrul Primăriei, a motivat că întârzierea furnizării înformaţiilor, atât pe site-ul oficial cât şi celor care luau decizia, s-a datorat volumului mare de muncă.

“Comisiile au lucrat din greu ca să finalizeze procedura de selectie, zi şi noapte, ca să vă putem supune astăzi aprobării lista. Altfel, ar fi trebuit să trecem în luna aprilie şi perioada ar fi fost prea lunga”, a spus Matioc în plenul CL.

Dealtfel, una din aberaţiile listei constă în faptul că festivalul de rock ARTmania se află pe lista de finanţare, în condiţiile în care organizatorii au anunţat că vor renunţat la suportul financiar oferit de  Primăria, ca să reintroducă biletele pentru concertele din Piaţa Mare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.