CL: Confuzii la votarea criteriilor de supraimpozitare a terenurilor neîngrijite (VIDEO)

Știri de Sibiu, 31.03.2016

Criteriile după care vor fi supraimpoziţaţi cu 500% proprietarii care au terenuri în intravilanul Sibiului şi nu le îngrijesc au fost stabilite joi, 31 martie,  în cadrul şedinţei ordinare a CL Sibiu. Proiectul a fost votat de aleşi, cu excepţia grupului de consilieri PSD, în ciuda confuziei generată de sintagma “teren neîngrijit”, ce ar putea genera cu uşurinţă intentarea de procese municipalităţii.

Proiectul votat de consilierii locali  permite, astfel, demararea procedurilor de identificare a terenurilor, în vederea impozitării cu 500%. Înainte de vot, consilierii PSD au cerut detalierea în proiectul de hotărâte a termenului de “teren neîngrijit şi sau cu deşeuri”, pentru a fi evitatea eventuale neîntelegeri.

Secretarul Primărie, Dorin Nistor, a intervenit în timpul şedinţei, cu menţiunea că termenul agreat este exact cel folosit în Codul Fiscal, motiv pentru care “nu se poate modifica textul de lege de către CL”.

Potrivit textului de hotărâre, terenul neîngrijit este cel care, “deşi se află într-un cartier construit şi locuit, este în stare de paragină, acoperit cu buruieni, părăsit/abandonat, insalubru, neîngrădit, împrejmuirea este neîntreţinută/nereparată, pe care nu s-au efectuat lucrări de prelucrare a solului, nu a fost cultivat sau amenajat peisagistic sau pe care sunt abandonate deşeuri (din construcţii, vegetale, gunoaie, orice tip de depozite necontrolate”.

Chiar şi după votarea hotărârii, consilierul Mariana Brunchea (PNL) a insitat asupra necesităţii clarificării situaţiei, avertăzând că Primăria se va putea “trezi cu un adevărat val de procese” din cauza terminologiei folosite.

În completarea, primarul interimar Astrid Fodor a încercat să liniştească spiritele mentionând că deciziile privind supraimpozitarea terenurilor neîngrijite se vor lua tot în cadrul CL, însă pe baza unui dosar cu probe, inclusiv fotografii.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.