ULTIMĂ ORĂ: ARTmania RENUNŢĂ la bilete pentru concertele din Piaţa Mare!

Știri de Sibiu, 31.03.2016

Organizatorii ARTmania Festival au decis, pe ultimă sută de metri, să renunţe la bilete pentru concertele organizate anul acesta în Piaţa Mare a Sibiului, accesul urmând să fie liber. Iniţiatorii festivalului  au abandonat ideea reintroducerii biletelor, hotărâre anunţată în urmă cu o lună, şi au optat pentru finanţare de la bugetul local al Sibiului, din cauza costurilor ridicate pe care le presupune aducerea trupelor.

“Am hotărât să ducem mai departe tradiția festivalului și să îl organizăm ireproșabil chiar și cu acces liber pentru scena mare, cu acordul și sprijinul autorităților locale și cu misiunea de a începe încă de pe acum planificarea pentru 2017, un an în care condițiile locației principale și disponibilitățile artiștilor cu mulți fani în România sunt mult mai prielnice”, au declarat, joi, pentru stiridesibiu.ro organizatorii ARTmania.

Festivalul de la Sibiu a primit pentru ediţia din acesta an,  prin Agenda Culturală a Sibiului , finanţare  în valoare de 350.000 lei,  situaţie care, potrivit regulilor municipalităţii, îi impiedică să impună bilete dacă festivalul are loc în centrul oraşului.

Iniţial, ARTmania anunţase că va renunţa la banii de la buget pentru a păstra concertele rock în Piaţa Mare, acolo unde s-au consacrat.

“Am pornit la drum după aniversarea de zece ani cu siguranța că vom găsi un mijloc de a reveni în Piața Mare cu scena principală și de a reintroduce biletele pentru această locație, printr-o colaborare bună cu autoritățile locale care susțin proiectul încă de la prima ediție, din 2006. Împreună am reușit și prin urmare, de acum înainte vor fi permise organizările de evenimente publice cu bilete în piețele centrale ale orașului Sibiu, dacă acestea nu sunt cofinanțate de către autoritățile locale. O măsură corectă care a fost aprobată la sfârșitul lunii ianuarie 2016.Timpul scurt rămas la dispoziția noastră pentru organizarea festivalului a restrâns enorm posibilitățile de identificare și contractare a unor artiști care să poată atrage un număr suficient de cumpărători de bilete pentru a echilibra balanța de costuri uriașe generate de un festival”, au mai completat organizatorii ARTmania.

ARTmania 2016 va avea loc la Sibiu în perioada 28-31 iulie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. Alex says:

    “accesul urmand sa fie libera”

  2. George says:

    Ar fi muuuult mai bine daca nu s-ar mai strica banii pe o asa manifestare, care nu e nicidecum culturala. Muzeul Astra ar merita cu prisosinta banii aruncati pe artmania !