SCANDAL fără precedent la Primăria Sibiu, cu acuzaţii de corupţie în CL! (VIDEO)

Știri de Sibiu, 31.03.2016

Jurnalistul Dan Ioan Bogdan a fost protagonistul unui scandal fără precent, joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Sibiu. Sibianul s-a plâns în faţa aleşilor locali de “corupţia” şi “ticăloşia” din administraţia locală, avertizându-l pe primarul interimar Astrid Fodor să este necesar să scape de personalul corupt înainte de-a intra în cursa electorală.

Dan Ioan Bogdan, fost chiriaş într-o locuinţă administrată de Fondul Locativ al Sibiului, a venit în faţa consilierilor şi a aruncat cu acuzaţii grave la adresa şefului de servici şi a membrilor Comisiei Sociale aflată în subordinea Consiliului Local Sibiu.

“Doresc să vă semnalez un caz de corupţie, incompetenţă, lehamite…cum vreţi să-i spuneţi, care produce efecte devastatoare la nivel de comunitate. Este vorba de un director şi de o comisie care nu funcţionează cum ar trebui să funcţioneze. Este vorba de Comisia Socială şi de directorul de la Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public. Aceasta este o parte a corespondenţei mele cu Primăria (n.r. un top de dosare), la care am primit trei hârtiuţe evazive. Este inadmisibil.(…) Sunt probleme foarte mari”, a spus Dan Ioan Bogdan.

Jurnalistul sibian a susţinut că, de-a lungul timpului, a întâlnit la Primărie oameni care merg cu cereri la Comisia Socială cu disperare: “Se duc de 12 ani la usa Comisiei Sociale şi se uită ca la Dumnezeu. Oameni care sunt trataţi cum sunt trataţi, cărora nu li se explică”.

Dan Ioan Bogdan i-a atras atenţia primarului Astrid Fodor că reprezintă unul din cazurile care au avut “extrem de mult de suferit din cauza incompetenţei, indolenţei, obrăzniciei şi ticăloşiei unui individ care conduce un serviciu din Primărie”.

Nu se poate să intraţi în alegeri adăpostind în serviciul Primăriei un individ care s-a dovedit a fi corupt.(…) Nu se poate ca un individ care a fost dovedit că a luat mită, care a fost trimis în instanţă, să conducă un serviciu public“, a spus răspicat sibianul.

El a făcut referire directă la Ilie Părăian, care se afla în sală în timp ce au fost lansate acuzaţiile, dar căruia nu i s-a permis să ia cuvântul.

Părăian susţine că nu are idee de ce este revoltat Dan Ioan Bogdan şi invocă o posibilă “dorinţă de răzbunare”, atrăgând atenţia că il va acţiona în instanţă pe jurnalist pentru afirmaţiile publice făcute.

“Acest domn a fost evacuat dintr-o locuinţă, ca urmare a unei senţinţe definitive şi irevocabile…Nu ştiu la ce se referă.(…) Cred că amestecă lucrurile. Urmează să solicit înregistrarea şi să iau măsurile care se impun având în vedere că am fost, cum să vă spun…”degradat””, a declarat ulterior Părăian.

Prezent la şedinţa CL, primarul interimar Astrid Fodor nu a intervenit în timpul informării făcută de Dan Ioan Bogdan. Pe durata intervenţiei sale, jurnalistul le-a reamintit aleşilor locali, prin intermediul unei informări scrise, că Părăian a fost cercetat de Parchetul Tribunalului Sibiu în anul 2004 pentru abuz în serviciu şi luare de mită, în perioada în care era administratorul Pieţei Cibin.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.