Alba-neagra la Prefectura Sibiu, după inundaţii

Știri de Sibiu, 29.06.2016

Prefectura Sibiu continuă să îşi dea cu stângul în dreptul în privinţa inundaţiilor care au afectat sute de familii din judetul Sibiu şi au blocat marţi seara drumurile judeţene, de la o ora la alta informaţiile oficiale fiind contradictorii.

După ce purtătorul de cuvânt al Prefecturii a precizat miercuri dimineaţa, la solicitarea stiridesibiu.ro, că “nu avem niciun drum judetean blocat” urmare a ploilor de marti seara, prefectul Cristian Roman vine si spune contrariul, după ce informaţiile oficiale ale angajatilor din subordinea sa au fost desfiintate de realitate şi de mesajele din zonele inundate.

Citeste si: INUNDATII în Sibiu: Prefectura DOARME, primarii disperă! (UPDATE)

Cel mai probabil, după ce au verificat în teritoriu , Prefectura a transmis oficial “că DJ 142 B, la limita dintre judeţul Sibiu şi judeţul Alba este închis între Boian şi Cetatea de Baltă, din cauză că podul provizoriu peste pârâul Balta este acoperit de ape”.

Mai mult, prefectul se transformă în “protectorul” localnicilor şi se împăunează cu munca celor de la ISU.
“Am intervenit de urgenţă în ajutorul cetăţenilor care au avut de suferit ieri în urma inundaţiilor produse în mai multe localităţi din judeţ. Astfel, pe parcursul întregii nopţi, echipele ISU Sibiu au făcut tot posibilul pentru a limita efectele provocate de inundaţii îndeosebi în gospodăriile oamenilor şi pe drumurile de acces. La această oră se mai acţionează la Boian, pentru evacuarea apei din pivniţe, nu avem nicio localitate izolată, singura problemă fiind un pod acoperit de apă la limita dintre judeţele Alba şi Sibiu, însă există rută alternativă pentru circulaţie”, este declaratia prefectului Cristian Roman din comunicatul de presă transmis miercuri de prefectura Sibiu.

Şi, ca să scape de astfel de situaţii care îi pot pune în dificultate şi pot evidenţia lipsa de coerenţă a oficialităţilor locale, prefectul Roman transmite prin acelaşi comunicat: “Pentru situaţia drumurilor închise din judeţ este abilitat să vă furnizeze informaţii Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, iar cazurile de intervenţii în situaţii de urgenţă vor fi anunţate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.