Turcan: Ponta, să plece de pe scena politică după retragerea titlului de doctor!

Știri de Sibiu, 30.06.2016

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, cere ieşirea de pe scena politică a lui Victor Ponta, urmare a deciziei Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) de să retragere a titlului de doctorat al fostului premier PSD.

“Verdictul dat privind plagiatul lui Ponta nu este despre Ponta, ci despre onoarea învăţământului superior din România. De 4 ani o serie de miniştri din Guvernul PSD au încercat să-l scape de acest scandal prin desfiinţări de comisii, schimbări de regulamente şi Ordonanţe de Urgenţă. Astăzi s-a făcut dreptate pentru toţi universitarii cu titluri de doctor muncite în mod cinstit, nu plagiate sau cumpărate de pe piaţa neagră. Această decizie demonstrează că învăţământul superior din România are puterea să se reclădească”, a declarata Turcan.

Parlamentarul de Sibiu cere iesirea din viata politica a lui Ponta şi a altor demnitari care au probleme similare.

“Toți demnitarii care au la activ lucrări nemuncite și furate de la alții, titluri nemeritate ar trebui să facă un pas în spate. Ar trebui să facă un gest de onoare pentru a permite celor care și-au construit cariera cu muncă și onestitate să poată păși în spațiul public și să dea măsura profesionalismului, nu a șmecheriei și suficienței.
Toți cei care au ținut cu dinții pentru albirea doctoratului lui Ponta, și al altora, ar trebui să dispară din viaţa publică”, a mai spus Turcan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.