Romgaz: Noi zăcăminte descoperite în Marea Neagră

Știri de Sibiu, 30.06.2016

Compania naţională de gaz Romgaz a anunţat descoperirea a două noi zăcăminte în Marea Neagră, în perimetrul RG 06 Muntenia Nort-Est, cu o rezervă estimată  între 150 şi 170 milioane Barili.

Zăcămintele de hidrocarburi descoperite pe teritoriul României, în complexul structural Caragele, respectiv la sondele 55 Damianca şi 77 Rosetti, se anunţă cu “perspective promiţătoare”, potrivit companiei.

Descoperirea este situată în sectorul nord estic al Platformei Moesice în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 km, explorat pentru obiective geologice aflate la adâncimi între 1500 şi 5000 m, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei.

Testele finalizate la două sonde au confirmat o importantă acumulare de hidrocarburi în rezervoare calcaroase Jurasice pe un interval de circa 120 m aflat la adâncime de peste 4000 m.

Potrivit Romgaz, rezultatele obţinute în urma testelor 2prefigurează producţii zilnice între 1400 şi 2200 Barili / sondă”, cu o rezervă estimată  între 150 şi 170 milioane Barili.

“Rezultatele obținute la cele două sonde confirmă că decizia utilizării seismicii 3D în explorarea de deschidere pentru obiectivele geologice de mare adâncime este una corectă. Productivitatea întregului ansamblu structural creşte considerabil în urma rezultatelor obţinute şi oferă perspectiva realizării de noi descoperiri importante în următoarea perioadă.Lucrările de explorare se derulează conform programelor stabilite şi includ realizarea planurilor de dezvoltare pentru intrarea în producţie a noilor sonde”, a declarat  Dumitru Rotar, director general adjunct – explorare şi producţie – SNGN Romgaz SA Mediaş.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.