Persoane luate de aluviuni, drum afectat şi locuinţe inundate în urma ploii torenţiale (UPDATE 3/ FOTO)

Știri de Sibiu, 29.07.2016

Ploaia torenţială de vineri după-amiază a afectat mai multe persoane şi gospodării din judeţul Sibiu. O femeie şi un bărbat au fost salvaţi de pompieri după ce maşina în care se aflau a fost luată de ape pe DJ 106, în apropiere de Agnita, iar mai mai multe locuinţe din judeţ au fost inundate.

“Cele două persoane ua fost surprinse de aluviuni şi salvate de echipajele ISU: Victimele inundaţiilor se deplasau cu maşina pe DJ 106, la şase kilometri distanţă de Agnita spre Sighişoara”, pecizează ISU Sibiu.

Tot în agnita, pompierii au intervenit în ajutorul localnicilor de pe strada Bisericii, unde patru case au fost afectate de ape.

Cantitatea mare de apă căzută a produs inundaţii vineri după-amiază şi în municipiul Sibiu, unde echipele de intervenţie ale ISU au acţionat cu motopompele pentru evacuarea apei intrată intr-un imobil de pe strada Carpenului.

Judeţul Sibiu s-a aflat vineri sub avertizare de Cod Portocaliu şi Galben de inundaţii, cu precipitaţii ce au depăşit 35-40 l/mp.

UPDATE: Drumul de acces către localitatea sibiană Iacobeni este acoperit de ape iar peste 30 de locuinţe au fost inundate.inundatii sibiu

Pompierii sibieni sunt in alertă maximă, urmare a fenomenelor meteorologice produse în judeţul Sibiu.

Din primele evaluări, în localitatea Iacobeni au fost afectate de ape aproximativ 30 de case şi anexe, “iar drumul de acces în localitate este blocat de ape”, informează oficialii inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu.

UPDATE2: În jurul orelor orelor 18.00, drumul spre Iacobeni a fost deblocat iar zeci de pompieri au fost detaşaţi în zonă, în ajutorul localnicilor.

“ISU Sibiu intervine cu 30 de pompieri, trei autospeciale, 2 motopompe remorcabile , una transportabilă şi mai multe electropompe, pentru evacuarea apei din locuinţele afectate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

UPDATE 3: Vineri seara, ISU Sibiu a precizat că  “apele sunt în retragere, efectivele de intervenție acționând pentru înlăturarea efectelor generate în ultimele ore”, fiind insă suplimentate efectivele de pompieri care intervin în ajutorul oamenilor.

“A fost activată grupa operativă și suplimentate efectivele de intervenție. Totodată, la nevoie, echipajele de salvatori vor fi dislocate, imediat, în zonele afectate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative. Evoluţia efectelor generate de acest tip de risc este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional”, se arată într-un comunicat transmis vineri seara de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.